Élet-Stílus

Kopaszodnak a nők a népszerű hajápoló készítmény miatt

Van, akinek tincsekben, másoknak egész csomókban hullik a haja a “természetes” hajápoló miatt. Úgy döntöttek bíróságra viszik ügyüket.

“Nem szépítem, ez a sampon tönkretette az életemet. Korábban ugyanis modellkedtem és a védjegyem volt a gyönyörű hosszú haj. Aztán elkezdtem használni a Wen termékeit, mert bíztam benne, hogy igaz, amit a reklámban állítanak, hogy készítményeik természetesek és szulfátmentesek. Két héttel később már csomókban hullott a hajam”

– panaszolja egy csalódott vásárló a Pissed Consumer elnevezésű amerikai oldalon. És nincs egyedül. Az utóbbi két hónapban nők ezrei, ha nem tízezrei keresték fel panaszukkal a fogyasztóvédelmet, és a készítmények gyártóját. Közülük kétszázan, novemberben úgy döntöttek, peres úton vesznek elégtételt a sampon gyártóján az elszenvedett sérelmek miatt. Egyikük, Amy Friedman, elmondása szerint 2014. januárjában vásárolt először – és egyben utoljára Wen sampont, amit a neves Los Angeles-i hajszobrász, Chaz Dean jegyez.

Azt mondja, alig néhány héttel azután, hogy használni kezdte, kopaszodni kezdett. Mikor észrevette, hogy egész tincsekben hullik a haja, megijedt, és azonnal felhagyott a sampon használatával. Csakhogy, mint mondja, már késő volt: a hajkoronájának legalább a felét elvesztette és azóta nem mer kimenni az utcára.

Kép forrása: Facebook
Kép forrása: Facebook

A készítmény egyébként már a piacra kerülését követően óriás sikernek örvendett. Részben azért, mert azzal hirdette magát, hogy kizárólag természetes anyagokból készül, és hogy ellentétben a hajápoló készítmények többségével, semmilyen szulfátszármazékot nem tartalmaz. A sikeréhez emellett az is nagyban hozzájárult, hogy a népszerűsítésében olyan neves sztárok is közreműködtek, mint Brooke Shields, vagy Alyssa Milano.

A tömeges kopaszodást a vizsgálatok szerint a sampon egyik összetevője okozza, ami a bőrrel érintkezve kémiai reakciót okoz és károsítja a hajhagymákat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik