Élet-Stílus

Elaltatná a menhely az idős rákbeteg nő kutyáját

A 71 éves, vastagbélrákban szenvedő Heather azért adta menhelyre kutyáját, mert betegsége miatt már képtelen volt róla gondoskodni.

Mikor Heather Dews állapota már annyira leromlott, hogy imádott kutyájának, Maxnak már az alapvető szükségleteit sem tudta kielégíteni – vagyis nem tudta sétáltatni, vagy etetni őt -, a 71 éves rákbeteg asszony nehéz, de felelős döntést hozott: úgy határozott, bármennyire is nehezére esik megválni négylábú barátjától, menhelyre adja őt, ahol Max esélyt kaphat arra, hogy élete második felét is szerető családban tölthesse.

Kép forrása: metro.co.uk
Kép forrása: metro.co.uk

A brit asszony, aki mindennapjait 84 éves, szintén beteg párjával tölti, a Blue Cross állatvédő szervezet mellett döntött. Azt mondja, az állatotthon vezetője nagyon készséges volt, mikor elmesélte neki történetét, majd megígérte, hogy a lehető leghamarabb gondos gazdit találnak majd a nagytestű kutyusnak.

“Azt is megígérte, hogy minden héten e-mailt küld majd arról, hogy érzi magát Max az új helyen”

– nyilatkozta a Metro című brit lapnak Heather, majd elmondta, az első két hétben még látszólag minden rendben volt. A beszámolók ugyanis arról szóltak, hogy Max remekül érzi magát, kicsit nehezen viseli ugyan a kenneléletet, de ezt leszámítva semmi baja nincs.

“A harmadik héten viszont, mintha egy másik kutyáról olvastam volna beszámolót, annyira megváltozott minden. Azt írták nekem, hogy Max mostanra teljesen kifordult önmagából, agresszív lett más kutyákkal és az emberekkel is, ezért – mivel mindenkire veszélyes – néhány napon belül el kell őt altatni.”

Heather persze nem hagyta annyiban a dolgot. Azt mondja, néhány hetes kora óta ismeri kutyáját, és pontosan tudja, hogy az agressziónak még a szikrája is hiányzik belőle. Épp ezért létrehozott egy adománygyűjtő oldalt azért, hogy peres úton megakadályozza kutyája altatását.

Kép forrása: metro.co.uk
Kép forrása: metro.co.uk

Az ügyben a Metro megszólaltatta Blue Cross szóvivőjét is, aki elmondta, három héttel korábban valóban bekerült az otthonba egy Max nevű, nagytestű kutya, akit idős gazdái azért adtak le, mert már nem bírtak a kutyával. Hozzátette, az agresszív és meglehetősen veszélyes kutyát jelenleg a többiektől elzárva tartják, a viselkedését pedig az állatotthon szakemberei vizsgálják.

“Az otthon csak azután dönt Max sorsáról, hogy megszületett a kutya viselkedésével kapcsolatos szakvélemény.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik