Élet-Stílus

Kábelek köré építettek fel több házat Kínában

A kínai építőipar az elmúlt években már szolgált pár szörnyű, vagy szörnyen életveszélyes megoldással, amin az egész világon ámuldoztak az emberek. Mint például az a kínai lakótelep, ahol az építésekor kifelejtették az ablakokat , és ahova nem jutott, oda rajzoltak párat, vagy amikor egy várostervezési hiba miatt egy többsávos útba belenyúlva húztak fel egy lakóházat. Arról nem is beszélve, amikor hungarocellből építettek falakat, vagy amikor szigetelőszalagokkal „erősítettek meg” repedező betonoszlopokat.

A kínai sajtó azonban most egy minden eddiginél érdekesebb építőipari remekkel gazdagította a gyűjtést. Történt ugyanis, hogy egy Hangzhou közelében lévő faluban úgy építettek fel több házat, hogy azokon telefon- és internetkábelek futnak keresztül. És nem ám szépen elrejtve, hanem derékmagasságban nappalikon, konyhákon és lépcsőházakon át.

Elektromos ház01

A beszámolók szerint a kábeleket még az épületek felhúzása előtt telepítették, de már azután, hogy a helyi önkormányzat engedélyt adott lakóházak építésére a területen. Végül kilenc villát építettek fel, közülük hármat a vezetékek köré. Amit végül is tekinthetünk akár szép teljesítménynek is. A házak tulajdonosai valószínűleg nem így vannak ezzel, amikor kerülgetniük kell a lakásaikban az veszélyes kábeleket.

Elektromos ház02

A lakók tudták, hogy a házakat a kábelek köré kezdték el építeni, de azt gondolták, azok már nem lesznek ott, amikor beköltözhetnek a villákba, amikre egyesek az összes megtakarításukat költötték. Most azonban még további húszezer jüant, azaz nagyjából 900 ezer forintot kér tőlük az építtető cég a kábelek eltávolítására. Amit viszont a leendő lakók nem hajlandóak kifizetni.

Elektromos ház03

A helyzetet még nem sikerült megoldaniuk a feleknek, így a vezetékek egyelőre maradnak ott, ahol vannak. A hálókban, nappalikban, konyhákban és lépcsőházakban.

Elektromos ház04

Ajánlott videó

Olvasói sztorik