Élet-Stílus

Egy év alatt 133 kilót fogyott a jógának köszönhetően

Jared azután kezdett teljes életmódváltásba, hogy betöltötte 40. életévét.

„Egész életemben kövér voltam. Tényleg. Mióta az eszemet tudom, folyton a súlyom miatt piszkáltak”

– kezdi a Salt Lake Cityben élő 41 éves férfi, Jared Mollenkopf, majd hozzáteszi, a gúnyos megjegyzéseknél és a lesajnáló pillantásoknál is rosszabb volt, hogy a lelke legmélyén már beletörődött abba, hogy neki ez a sorsa. Jared, aki a legrosszabb időszakában több mint 230 kilót nyomott, a 40. születésnapja után döntött úgy, hogy bebizonyítja magának és másoknak is, hogy képes lefogyni.

Drasztikus fogyókúrába kezdett: ami azt jelentette, hogy szakított addigi étkezési szokásaival, és DPP jógázni kezdett, ami ötvözi a klasszikus fitnesz, a jóga és a sportterápia elemeit. Jared, hogy motiválja magát, még egy online naplóba is belekezdett.

„Sokáig nem éreztem úgy, hogy változtatnom kellene. Tudtam, hogy ha leülök azzal a doboz fánkkal a tévé elé, és aztán mindet megeszem, kövérebb leszek. Tudtam, hogy másnap jobban fog fájni a hátam, nehezebben tudok majd kikelni az ágyból, és ennek ellenére megettem a doboz fánkot. De ma valahogy minden más”

– áll a napló első bejegyzésében. Most, alig egy évvel később Jared megható videót készített, hogy mindenkinek megmutassa, honnan indult és hova jutott. Büszke rá, hogy pusztán élet- és szemléletmódváltással ilyen rövid idő alatt több mint 130 kilótól sikerült megszabadulnia és arra is, hogy ma már komplex jógagyakorlatokat végez a legkisebb erőlködés nélkül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik