Élet-Stílus

Ezek a furcsa állatok két különböző faj keresztezésével születtek

Az állati hibridek jóval gyakrabbak, mint hinné, de köztük is léteznek igen ritka fajok. Most közülük mutatjuk be a legérdekesebbeket.

Ligerek (hím oroszlán + nőstény tigris) legtöbbször állatkertekben és cirkuszokban születnek. Ők a legnagyobb nagymacskák, hosszuk akár a három métert is elérheti. Egy idős példány a győri állatkertben is élt, 2006-ban érkezett egy olasz cirkuszból, hogy utolsó éveit nyugodt körülmények közt tölthesse.

Liger2

Zebroid (zebra + bármilyen lóféle) – ezek az állatok természetes élőhelyeiken is előfordulnak, de a XIX. századtól tenyésztik is őket, de más hibridekhez hasonlóan ők is sterilek, így nem hozhatnak létre utódokat.

1280px-Zorse

Zeedonk_800

A Cama (hím dromedár + nőstény láma), melyet mesterséges megtermékenyítéssel már 1998 óta tenyésztenek Dubaiban. A projekt célja az volt, hogy a lámánál több gyapjút adó, de teveméretű és erejű állatot hozzanak létre.

Animal_Hybrid_2a

Az angolul csak pizzly, vagy grolar bear néven emlegett óriási medve egy jegesmedve és egy barnamedve egymásra találásából születik. Természetes élőhelyeiken igen ritkán találkoznak egymással (először 2006-ban figyeltek meg, majd lőttek ki egy példányt), az állatkertekben azonban született már néhány. Viselkedésükben inkább a jegesmedvékre hasonlítanak, színüket látva pedig azonnal megkívántuk a sztracsatellafagyit.

1427443536_l

Fotó: Atom, Zorses/Wikimedia Commons, Momtastic, MNN, imgur, Science Fair Hybrid Animals

Ajánlott videó

Olvasói sztorik