Élet-Stílus

„Utólag már nem lehet mit tenni” – megszólalt a nemi erőszakkal vádolt pornókirály

James Deent, az egyik leghíresebb pornószínészt nemi erőszakkal vádolta meg exbarátnője, a szintén pornós Stoya. Óriási lavina indult: további kilenc nő állította azt, hogy a férfi erőszakoskodott velük. Deen a botrány kirobbanása óta először szólalt meg, interjút adott a Daily Beastnek, a szintén felnőttfilmes Aurora Snow-val beszélgetett.

„Teljesen össze vagyok zavarodva”, kezdte Deen az őt ért vádakról, amelyeket később többször „pontatlannak” és „kontextusukból kiragadottnak” értékelt.

Nem érti, miért vádolja az exe, mikor szerinte Stoya sok írásában részletezi, mennyire figyeltek a kölcsönös beleegyezésre a keményebb szexuális együttléteknél. Azt viszont kiemelte: kapcsolatuk lezárása nem volt felhőtlen, amiért mindketten felelősek.

Állítja, Stoya többször megfenyegette őt, sőt az egyik alkalmazottját zaklatta és le is köpte, ezért arra gyanakszik, a nő állításai mögött az állhat, hogy megtudta: Deen összeköltözik a jelenlegi barátnőjével.

A pornósztár azt sem zárta ki, hogy egykori barátnője így szeretné növelni weboldala látogatottságát.

A többi nő vádjaival kapcsolatban azt mondta: mindegyik vagy egy exbarátnőjétől származik, vagy valamelyik lánytól a forgatáson. Neki, mint kemény szexet bemutató előadónak az a feladata, hogy megtegyen bizonyos dolgokat. Ha valaha is túllépett a határokon, sajnálja, mert mindig próbálta tiszteletben tartani mások korlátait és biztonsági szavát.

A felvetésre, hogy számára hol húzódik a határ egy agresszív, erőszakos szexet bemutató jelenet és a valóság között, Deen egy Stoyával közös, hardcore szexjelenetet bemutató videóval válaszolt. Ezt a lap érthető módon nem mutatta be, de azt írták, látható rajta, ahogy a férfi agresszíven üti a nő arcát behatolás közben egy forgatáson, de amint Stoya megkéri rá, azonnal abbahagyja a jelenetet.

Csak annyit kell mondanod, hogy nem akarod csinálni és akkor nem fogjuk csinálni, tette hozzá Deen.

A pornósztár szerint ez a videó jóval azután készült, mint az állítólagos incidens, és azt bizonyítja: ha valaki kifejezi, hogy kényelmetlenül érzi magát szex közben, akkor addig nem folytatódik a forgatás, amíg mindenki komfortérzete helyre nem állt.

A férfit azzal kapcsolatban is kérdezték, hogy Twitterére több nemierőszak-viccet is posztolt. Deen úgy reagált erre: a sötét humor segít megküzdeni a szörnyű dolgokkal, amik a világban történnek. Neki mindig is sötét humora volt, nem tartozik a politikailag korrekt emberek közé, de attól még, hogy valaki a nemi erőszakkal viccel, nem lesz belőle nemi erőszaktevő.

Nem bánta meg ezeket a bejegyzéseket, mindenki azt mond és csinál, amit akar, amíg nem sérti ezzel mások jogait.

A többi nő konkrét vádjairól is kérdezik Deent. Kora Peters azt állította: egy forgatás közben hiába mondta, hogy nem szeretne anális közösülést, Deen csak azért is kierőszakolta, amihez a stáb még gratulált is neki. Deen úgy emlékszik, ez nem így történt, ráadásul Peters szerint ezek után soha többet nem dolgozott vele, ehhez képest viszont néhány hónap múlva ismét együtt forgattak, méghozzá análjelenetet.

Joanna Angel szerint Deen a vízbe nyomta a fejét szex közben.

Olyan volt, mintha örökké tartana. Azt hittem, meg fogok halni.

A férfi úgy látja, ebben a sztoriban is vannak túlzások és pontatlanságok. Azt viszont beismeri, hogy mikor a nővel jártak, éretlen volt, bunkó és emocionálisan érzéketlen.

Nicki Blue azt mondta, orális szex közben hiába próbálta elhúzni a fejét, Deen nem hagyta, amitől elkezdett fuldoklani és nem tudott szólni, hogy hagyják abba. Végül a férfi azzal a felkiáltással, hogy „mosdóba kell mennie”, belevizelt a nő szájába, hangzott Blue vádja.

Deen erre azt hozta fel, hogy a nő Tumblr-oldalán fényképes bizonyíték van róla, amin a forgatást rendelő pornóoldal többi alkalmazottja csinálja ezt vele.

A pornószínész állítja, ő mostanáig nem tudott arról, hogy megsértette volna partnerei határait. És bár nem akar más embereket hibáztatni – főleg azokat nem, akik áldozatnak érzik magukat –, de ha nem kommunikálják a problémákat, amikor megtörténnek, akkor „utólag már szerinte nem lehet mit tenni”.

Hogy mégis miért pont róla kerül elő ennyi vád ellene, arra úgy reagált: több nő mesélte neki, hogy akár 5000 dollárt is ajánlottak nekik újságírók, ha történeteket mesélnek róla.

Azzal zárta az interjút, hogy „olyan világban élünk, ahol a vádaskodások nagy figyelmet kapnak és senki sem akarja tudni az igazságot”. A médiának történetekre van szüksége és ő is belátja, hogy ebből milyen „pokoli jó sztorit lehet csinálni”.

Végül hozzátette:

Szeretném emlékeztetni az embereket, hogy nem indult ellenem semmilyen per vagy bűnügyi nyomozás, jelen pillanatban nincs szándékomban a hamis vádak miatt becsületsértésért perelni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik