Élet-Stílus

Nézze meg, hogyan tör darabokra egy egymilliárd forintos csodaautó egy kínai úton

A világ legdrágább egyautós ütközése lehet az eset. A roncsokról készült felvételek futótűzként terjedtek a kínai közösségi oldalakon.

A világ egyik legdrágább autóját törte ripityára egy 26 éves kínai férfi Csungking városában a hétvégén. A sofőrnek ugyanis egy Koenigsegg Agera R-t zúzott le, miután megpördülve nekicsapódott egy út menti korlát, tízméternyi kerítést döntve ki. Az autót a kínai sajtóban megjelent hírek szerint 26,5 millió jüanért lehet megvásárolni az ázsiai országban, azaz 1,2 milliárd forintért. A balesetről videó is készült.

A CarNewsChina információi szerint a Svédországban készített autót 2014-ben szállították Csungkingba,és eredetileg csak egy sima Agera volt (a 82-es számú), és később alakították át az erősebb verzióra.

Koenigsegg Agera Crash In China

Posted by Global Car Wanted 全球汽车通缉 on Saturday, November 28, 2015

A „Thor kalapácsa” néven emlegetett szuperautó több mint ezer lóerős, végsebessége valahol 440 kilométer per óránál van, és 2011-ben világrekordot érő 21,19 másodperc alatt gyorsult fel 300 (háromszáz!) kilométer per órás sebességre. A típusból mindössze 18 darabot készítettek.

Koenigsegg Agera R megtörten áll egy kínai garázsban.
Koenigsegg Agera R megtörten áll egy kínai garázsban.

A Kínában összetört autó most egy garázsban várja, hogy Svédországba szállítsák, hogy a Koenigsegg gyárában kijavítsák az ütközésben összetört részeket. Amikből sok van. A járműről készült felvételeken jól látni, hogy nem csak az eleje, de az oldala és a hátsó része is csúnyán összetört, és még az egyik kereke is kiesett a helyéről.

Koenigsegg Agera R megtörten áll egy kínai garázsban.
Koenigsegg Agera R megtörten áll egy kínai garázsban.
Olvasói sztorik