Élet-Stílus

Majdnem megölt egy nőt bepenészedett mellimplantátuma

A mellimplantátumában elszaporodott penész ölt meg kis híján egy floridai nőt, aki két éven át szenvedett a súlyos tünetektől, mire rájöttek, mitől van rosszul – jelentette a WEAR televízió. Anne Ziegenhorn kálváriája 2011-ben kezdődött. Először csak hízni kezdett, majd romlani kezdett a látása, égő fájdalmat érzett, testén kiütések jelentek meg, és agyműködése is annyira leromlott, kezdte azt gondolni, hogy Alzheimer-kórban szenved.

Az orvosok két éven át nem tudtak rájönni arra, hogy mi okozza a nő panaszait. Az gondolták, hogy lupus lehet, esetleg arthritis vagy pajzsmirgyével nem stimmel valami. A megoldást végül Dr. Susan Kolb adta a floridai Shalimarban élő nőnek. A mellimplantátumok veszélyeiről könyvet is írt orvos volt az, aki a penész lehetőségét felvetett neki.

Végül két évvel a panaszok megjelenése után eltávolították a bepenészedett implantátumot. Ziegenhorn szerint ezzel megmentették az életét.

penészes mellimp

Dr. Kolb elmondása szerint már több olyan esettel is találkozott, amikor bepenészedett mellimplantátumoktól lettek rosszul mellnagyobbító műtéten átesett nők. Az orvosnő szerint előbb utóbb mindenkit megbetegítenek a mellimplantátumok, „ha nem halnak meg előbb valami másban”. Kolb szerint a megoldás az, hogy nagyjából tíz évente ki cserélni a mellimplantátumokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik