Élet-Stílus

Képeslapot küldhetünk a világ legmagányosabb iskolásának

Aron egy szigeten él, egyfős osztályba jár, egy tanára van.

Ha bárki azt gondolná, hogy az email és a Facebook teljesen, örökre és visszavonhatatlanul kiszorította a képeslapokat, nagyon téved.

Pár napja megírtuk, hogy egy néninek mostanában már alig-alig küldenek lapokat, ezért a lánya a közösségi médiához fordult – remélhetőleg a 85 éves hölgy élete legszebb karácsonya előtt áll.

Ma meg mit látunk? Képeslapküldő kampány indult „Nagy-Britannia legmagányosabb iskolása” megörvendeztetése céljából. Aron Andersonról van szó, aki a Skócia partjaitól több száz kilométerre található Out Skerries szigetcsoporton él.

A Mashable szerint a 65 (hatvanöt) lakosú településen Aron az egyetlen iskolás – ezt úgy kell elképzelni, hogy van egy kétszobás oktatási intézmény, egyetlen tanárral és egy diákkal.

A Reddit skót részlegének moderátora megsajnálta a fiút, és most arra biztatja az internetezőket, hogy küldjenek Aronnak lapot karácsonyra – hadd érezze a srác, hogy nincs teljesen egyedül.

Az elképzelés az, hogy a skót userek karácsonyi lapot küldjenek, más országokból pedig postai levelezőlapot. Persze ajándékot is ér küldeni. Az ötletgazda szerint ha a 20 ezer skót redditezőnek csak 1 százaléka felad egy levelet, akkor Aron már 200 lapnak örülhet.

De ahogy az ilyenkor lenni szokott, a kezdeményezés messze túljutott Skócia – sőt egész Nagy-Britannia – határain.  Már az Egyesült Államokban is osztják az üzenetet, és a hírek szerint tanárok kérik fel az osztályaikat, hogy írjanak a magányos iskolásnak. Csak aztán jövőre se feledkezzenek meg Aronról.

Ha ön is küldene lapot Aronnak

az iskola címe:
Mr Aron Anderson
c/o Skerries School
Skerries
Shetland
ZE21 9AS
Az ötletgazda szerint nem sokkal december 7-e után érdemes feladni a lapokat, így körülbelül egyszerre ér oda mindenhonnan, és még biztosan megérkezik karácsony előtt.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik