Élet-Stílus

Facebook-kommentek miatt rúgták ki a szállodai menedzsert

Nocsak, hát mégis van következménye annak, ha valaki gyűlöletet kelt az interneten?!

Clementine Ford, a Fairfax Media újságírója a nők elleni erőszak világnapján a Facebook-oldalán nyilvánosan megosztott néhány zaklató üzenetet, amelyeket mostanában kapott: gyűlölködő, szexista szövegeket, amelyeket olykor férfi nemi szerv fotójával együtt küldenek neki – pusztán azért, mert írásaiban rendre fellép az online zaklatás ellen.

Egy Michael Nolan nevű férfi meglehetősen tömören fogalmazta meg „ellenvéleményét”, annyit írt kommentben: ribanc.

Nolan Sydney egyik rangos szállodájában dolgozik supervisorként – illetve már csak dolgozott:  Clementine Ford ugyanis a Facebookon rákérdezett a szállodacsoportnál, tudnak-e arról, hogy alkalmazottjuk ilyen színvonalas kommentekkel örvendezteti meg a közösségi oldal felhasználóit. Nolan profiljáról később kiderült, hogy a nőgyűlölő kommentek mellett rasszista és egyéb gyűlöletkeltő tartalmakat is örömmel oszt meg.

A szállodacsoport közleményben tudatta: a Meriton Group vizsgálatot indított a Michael Nolannal kapcsolatos panasz ügyében; a cég számára nem elfogadható ez a magatartás; ezért Nolan november 30 után már nem áll a vállalat alkalmazásában.

Az újságírónő korábban épp azon szomorkodott, hogy az ilyen emberek mindenfajta következmény nélkül gyalázkodhatnak a Facebookon. Most kiderült: mégsem. Talán beindulhat a változás e téren.

Azoknak pedig, akik szerint ő tehet arról, hogy a férfi elveszítette az állását, a riporter kifejtette: ezért egyedül Nolan a felelős; mint ahogy a tetteiért is, és azért is, amiket kiír a Facebookra.

Záró megjegyzés: szóval, kedves Facebook-felhasználó, te, aki uszító bejegyzéseket írsz vagy osztasz meg, gyűlöletkeltő, szexista, rasszista kommenteket teszel közzé – ha eddig magadtól nem jöttél rá, hogy amit csinálsz, az nem egyenlő a szabad véleménynyilvánítással, és eddig nem szembesültél vele, hogy akár következményei is lehetnek a fröcsögésnek, talán a következő ilyen bejegyzésed előtt majd eszedbe jut Michael Nolan neve. Talán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik