Élet-Stílus

Elvesztette egyik lábát a kutya, miközben betörőktől védte gazdáit

Merie, akit az utcáról fogadtak be, a saját életét is feláldozta volna, hogy megmentse gazdáit.

Mikor a dél-afrikai család otthonára fegyveres betörők rontottak, Merie, a keverék kutya volt az első, aki akcióba lépett. Minden módon igyekezett megakadályozni, hogy a támadók idős gazdái közelébe jussanak: ugatott, vicsorgott és mikor egyik sem ijesztette el a fegyvereseket, az élete kockáztatásával nekik ugrott.

Meriet ekkor lőtték meg: súlyosan megsebesült a jobb első lábán, mozdulni sem tudott. A fegyveresek eközben mindenkivel végeztek, aki a házban maradt. A gazdik felnőtt gyermekei, miután hallották a kutya ugatását és a lövéseket, ki tudtak menekülni. Idős szüleik viszont, akik évekkel korábban befogadták Meriet az utcáról, a rablók áldozatává váltak.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

Jó néhány percbe beletelt, mire a család segítséget kapott. Az állatvédőket végül egy, a helyszínre kiérkező rendőrtiszt riasztotta.

„A családtagok szinte könyörögtek nekünk azért, hogy mentsük meg a sérült kutyát”

– nyilatkozta Belinda Abraham, a Cape of Good Hope állatvédő szervezet vezetője.

Hozzátette, az állatorvosok sokáig küzdöttek, hogy megmentsék Merie jobb lábát, de végül nem jártak sikerrel: amputálniuk kellett.  Belinda azt mondja, a kutyát szerencsére nem viselte meg a végtag elvesztése, a műtét után hamar megerősödött és most otthonában, megmentői gyermekei társaságában lábadozik.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik