Élet-Stílus

Minden karácsonykor azért könyörög, hogy végre amputálják a lábát

Ritka betegsége miatt a 21 éves lány állandó fájdalomban él. Úgy érzi, a műtét az egyetlen esélye a teljes életre.

“Az orvosaim azt mondják, mivel a betegségem idegi eredetű, az amputáció se szűntetné meg az állandó fájdalmamat. Én mégis szeretném ezt a műtétet, mert sokban megkönnyítené az életemet”

-magyarázza a 21 éves skóciai lány, Hope Gordon, aki immár több mint 10 éve szenved a komplex regionális fájdalom, más néven CRPS kínzó tüneteitől. A fiatal lány, aki a betegségét megelőzően rendszeresen sportolt, azt mondja, 12 éves korában, focizás közben érezte először a furcsa fájdalmat.

“Azt hittem, hogy meghúzódtam, és hogy majd néhány óra múlva elmúlik. De nem így lett.”

Sőt! Hope azt mondja, a kezdetben még enyhe fájdalom néhány órával később elviselhetetlenné erősödött.

Kép forrása: Daily Record
Kép forrása: Daily Record

“Mire hazaértem, már nem tudtam lábra állni sem. Azóta nem jártam.”

Hope-ot nem sokkal később CRPS-sel diagnosztizálták. Egy olyan betegséggel, ami százezer ember közül átlagosan 26-ot érint, és aminek hatására az idegek állandó, erős fájdalomjelzésekkel bombázzák az agyat. A fiatal lány esetében az erős fájdalom a lábból érkezik, ezért is szeretné, ha az orvosok végre elfogadnák döntését, és amputálnák a lábát.

“A fájdalom elviselhetetlen. Olyan, mintha szögesdrótba tekernék a lábamat és még fel is gyújtanák. De nem csak ez a gond. Sokkal nagyobb gondot jelent, hogy képtelen vagyok használni a lábamat. Olyan, mintha egy élettelen testrész lenne rajtam”

-mondja Hope, aki amellett, hogy a tüneteire évek óta erős fájdalomcsillapító koktélokat szed, azért harcol, hogy egy magánklinikán elvégeztethesse a beavatkozást.

“Sajnos nincs elég pénzünk, hogy kifizessük a műtétjét, így abban bízunk, a története eljut azokhoz az emberekhez, akik segítenének neki. A lányomnak az amputáció a legnagyobb vágya, nincs olyan karácsony, hogy ne ezt kérné” – nyilatkozta a fiatal lány édesanyja, Rona.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik