Élet-Stílus

Kanalas helyett whiskey-s orvosság – van egy tuti receptünk torokfájára, köhögésre!

Támad a tél, a havazás már a fővárost is elérte szombaton, a hideggel pedig megérkeztek a megfázással, torokfájással járó betegségek. Nem is lehetne tehát aktuálisabb a the kitchn által megosztott köhögéscsillapító receptje. Csak felnőtteknek!

Mint a szerző írja: a gyömbértea igazán hasznos a torokfájásra, de legutóbb igen makacs köhögés kapta el, ezért valami erősebbre vágyott. És mivel ki nem állhatja a gyógyszertári kanalas orvosságot, inkább a vitrinben kezdett el keresgélni. Így találta meg a bourbon whiskey-t.

Igazából az alábbi receptben, ami valójában segíthet a köhögés ellen az a méz, de azért bourbon sem árthat, ugye? Na, ugye! Szóval beteg koktélkészítőnk felhígította egy kicsit a tömény mézet és adott hozzá egy kis okosságot.

Lássuk is hogyan!

Köhögéscsillapító szirup bourbonnel – csak felnőtteknek!

Egy feles bourbon whiskey
Fél citrom leve
Fél-egy deci víz (kihagyható)
Egy evőkanál méz

Keverd össze a bourbont a citromlével és a vízzel (amennyiben használsz) egy bögrében és melegítsd a mikróban úgy 45 másodpercig. Vedd ki a sütőből és add hozzá a mézet. Keverd ismét meg az elegyet és újabb 45 másodpercre tedd vissza a mikróba.

Ha nagyon fáj a torkod, jobb ha megvárod, míg kissé kihűl, különben nagyon forró lesz a szirup. Bújj a takaró alá, vegyél a kezedbe egy könyvet, fogyaszd a bögre tartalmát, majd aludj egy nagyot köhögés nélkül! Egészségedre!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik