Élet-Stílus

Kriszta: a szemünk előtt zajlik egy csodálatos folyamat

A Richter Aranyanyu Díj célja, hogy olyan segítő foglalkozású nőket kutasson fel, mutasson be és díjazzon, akik minden nap bizonyítják különleges erejüket, kiválóságukat. Bemutatjuk a 2015-ös jelölteket. Gitidiszné Gyetván Krisztina.

Gitidiszné Gyetván Krisztina laktációs szaktanácsadó, dúla, babamasszázs-oktató, a Zuglói Egészségügyi Szolgálat védőnője. Saját anyává válása során értette meg, mennyire különbözőek a várandósságok, gyerekek. Ezután képezte tovább magát egyre több területen, hogy minél szélesebb körű tudással támogathassa az édesanyákat, családokat. Az igény szerinti szoptatásban, igény szerinti gondozásban fontosnak tartja, hogy az anya, a gyermek és az apa igényei egyaránt jelenjenek meg. Bármilyen utat választ a család a gyerekgondozásban, táplálásban, az elsődleges, hogy érezzék és élvezzék környezetük támogatását. Kriszta szerint a szemünk előtt zajlik egy csodálatos folyamat, melynek során a nők visszatalálnak a bennük lévő ősi tudáshoz a kötődő, gyerekek és saját igényeikhez igazodó neveléshez, a feladatunk az, hogy ehhez támogató légkört teremtsünk. A közreműködésével Zuglóban is létrehozott, de bárhol könnyen kialakítható bababarát helyekkel segíthetjük az anyákat abban, hogy ne érezzék magukat elszigetelve, anyaságuk miatt elzárva a külvilágtól. Kriszta hisz egy bababarát ország megvalósulásában és abban, hogy mindaz, amiről ma még előadásokat, tanfolyamokat tart, egyszer annyira természetes lesz, hogy beszélni sem kell róla.


Ha úgy gondolod, hogy Gitidiszné Gyetván Krisztinának kell megnyernie a Richter Aranyanyu Díjat, akkor szavazz rá ezen a linken.

Olvasói sztorik