Élet-Stílus

A legmeghatóbb szerelem: 56 éve gondozza lebénult feleségét egy férfi

A legszívbemarkolóbb love storyk nem a filmvásznon, hanem a valóságban, olykor a világ legeldugottabb zugaiban játszódnak, s csak a véletlennek köszönhető, ha a világ megismerheti hőseik történetét.

A 84 éves Du Juanfa és felesége, Zhou Juai egy eldugott kis kelet kínai faluban élnek. Húszas éveik legelején, 1959-ben házasodtak össze, és azóta elválaszthatatlanok, a férfi pedig minden nap példát mutat arról, hogy mit jelent valakinek örök hűséget fogadni.

Az esküvő után néhány hónappal derült ki, hogy a fiatalasszonyt valamilyen titokzatos betegség támadta meg, és hamarosan teljesen lebénult. Du Juanfa pedig betartotta az ígéretét: már 56 éve, éjjel-nappal gondoskodik ágyhoz kötött feleségéről.

Amikor összeházasodtak, Du egy távoli szénbányában dolgozott, és csak ritkán járt haza. Egy napon azonban táviratot kapott a családjától, amiben csak annyi állt: „a feleséged nagyon beteg, felkeni sem bír”. A férfi azonnal felmondott, és hazatért. Otthon pedig azt kellett látnia, hogy a helyzet sokkal rosszabb mint gondolta: a felesége még az ágyban megfordulni sem tudott segítség nélkül. „Ne aggódj, én majd örökre a gondodat viselem” – mondta az asszonynak a férfi.

Du azóta otthon él, és gazdálkodik. Ő végez minden házimunkát, gondozza Zhout: eteti, fürdeti, masszírozgatja, és az első perctől kezdve kutat, hátha talál valamilyen gyógymódot, ami segíthet az asszonyon.

(via: Daily Mail)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik