Élet-Stílus

Akart egy második gyereket, de nyolcéves fia megtiltotta neki

A fiú állítólag kerek-perec közölte anyjával, hogy ha szülni mer, meg fogja ölni testvérét.

“Pontosan emlékszem rá, mintha csak tegnap történt volna. Michael elém állt és közölte velem, hogy ha lesz még egy testvére, számítsak rá, hogy meg fogja ölni. Azt is mondta, hogy csak az ő anyukája vagyok, senki másé”

-idézte fel élete legszörnyűbb pillanatait a brit Mirror című bulvárlapnak a 38 éves Beth Burton, aki a hallottak hatására néhány hónappal később sterilizáltatta magát. Az anya a lapnak elárulta, már évek óta voltak problémái Michael viselkedésével: a fiúcska, aki Asperger-szindrómában szenved többször megfenyegette őt azzal, hogy meg fogja ölni magát.

“Egyik nap, miután összevesztünk valami apróságon, arra nyitottam be a szobájába, hogy csavarhúzót szegez a torkának. De olyanra is volt már példa, hogy egy fúróval csinálta ugyanezt.”

A kétségbeesett nő igyekezett minden követ megmozgatni, hogy segítséget találjon gyermekének. Csakhogy évekig nem járt semmilyen eredménnyel.

“Sokáig senki sem hitte el nekem, hogy Michaelnek problémái vannak. Az egyik szociális munkás még meg is vádolt azzal, hogy csak kitaláltam a fiam tüneteit. Michael végül 15 éves volt, mikor Asperger-szindrómával diagnosztizálták. Azóta kezelésekre, terápiára járok vele, és gyógyszereket szed. A dühkitörései is elmúltak”

-meséli Beth, aki a javulás ellenére is úgy érzi, jó döntést hozott, mikor sterilizáltatta magát.

“Minden vágyam volt egy második gyermek, de rettegtem – és rettegek most is -, hogy Michael valóra váltja a fenygetését. Mostanában sokkal jobban van, de a legapróbb változás is kizökkentheti ebből az állapotból.”

Beth azt mondja, mióta fia nyugodtabb, ő is megkönnyebbült. Hozzáteszi, fia tisztában van a betegségével és segíteni szeretne másokat.

“Azt szeretné, ha más gyerekeknek nem kellene keresztül menniük azon, aminek neki kellett. Szeretné, ha a története felgyorsíthatná a diagnózisokat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik