Élet-Stílus

Egy év alatt hetven kilót fogyott egy férfi, miután leszámolt legnagyobb függőségével

Ahogy Vágási Feri a kilencvenes évek közepén be-, egy kínai férfi tavaly kiszállt az internetből, aminek köszönhetően egy év alatt több mint hetvenkilónyi súlyfeleslegtől szabadult meg. Persze: a felszabaduló idejében nem a tévé elé ült át, hanem egyre többet mozgott – írja a Taipei Times.

A Lin nevű, 47 éves férfi azt mondja, egész életében duci volt, de egy tíz évvel ezelőtti autóbaleset után, lábadozás közben nagyon ellustult, és úgy kikerekedett, mint egy felfújt lufi.

Lin azt mondja az elmúlt tíz évben, majdnem minden szabadidejét egy karosszékben töltötte, jórészt internetezéssel, esetleg tévézéssel. Nem ritkán, hat órán át szörfözgetett a neten, miközben valamilyen gyorskaját, olajban sült ételeket, vagy pizzát majszolt.

A 161 cm magas férfi testsúlya 151 kilóig emelkedett, amire teste pedig egyre erősebb vészjeleket küldött neki. Először nagyon magas lett a vérnyomása, koleszterin-, és a vércukorszintje, aztán kettestípusú cukorbetegséggel, majd szív- és érrendszeri rendellenességekkel diagnosztizálták. Később egy alvási apnoe nevű rendellenességgel is küzdött, ami miatt álmában hosszabb-rövidebb időre leállhatott a légzése, így éjjelente légző maszkot kellett viselnie.

Ekkor döntött úgy, hogy azonnal változtat az életmódján. Első lépésben kiköttette otthonról az internetet, és az okostelefonját is butára cserélte, hogy arra kényszerítse magát, hogy minél többször mozduljon ki otthonról, és minél többet mozogjon.

Később elhatározta, hogy csatlakozik a helyi kórház egészségmegőrző központjának egyik fogyókúrás programjához, ahol segítettek neki az egészséges étrend, és a megfelelő mozgásmennyiség kialakításában. Egy évvel később, a testsúlya 74 kilóra esett vissza: mára ő lett a kórház fogyókúrás programjának reklámarca.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik