Élet-Stílus

Észre sem vette, hogy húsevő baktérium falja fel az orrát

Az egyetlen tünet, ami felkelthette volna a gyanúját, a fáradtság volt. Nem tulajdonított neki nagy jelentőséget.

A 41 éves, egykori színésznő ugyanis, mielőtt felfedezték volna betegségét szinte állandóan fáradt és megviselt volt. Azt mondja, egy ideig nem gyanakodott betegségre, csak azután ment orvoshoz, hogy átszervezte a napirendjét és még mindig halálosan fáradtnak érezte magát.

„Igazság szerint semmilyen fájdalmam nem volt, így mikor az egyik orvosi vizsgálat során kiderült, hogy húsevő baktérium támadta meg az orrcsontomat, sokkot kaptam”

-idézi Lois Temelt a brit Daily Mail című bulvárlap. Az asszony elárulta, a diagnózis után két komoly műtétje is volt.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

„Az orvosok igyekezték elpusztítani a baktériumot. Bíztak a sikerben, ám egy évvel a műtétek után a betegség visszatért.”

Lois azt mondja, az újabb rémálom egy tüsszentéssel indult.

„Percekkel később vérezni kezdett az orrom, mikor kifújtam, egy csontdarabot láttam a zsebkendőben. Nem tagadom, pánikba estem. Azonnal orvoshoz rohantam, aki igyekezett megnyugtatni, hogy a visszaesés ennél a betegségnél előfordul.”

Az asszonyt ezután háromszor műtötték, hogy egész biztosan kiirthassák az orrüregéből a baktériumot.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

„A legbosszantóbb az, hogy még az orvosok sem tudják megmondani, hogyan fertőződhettem meg. Azt mondják, az immunrendszerem akkor gyengülhetett le, mikor hajléktalanokkal foglalkoztam, ez adott teret a baktériumnak a pusztításra” – mondja a nő.

Lois azt mondja, az utolsó műtétje óta két év is eltelt, így bizakodik benne, hogy egy életre sikerült legyőznie a betegségét.

„Persze nagyon félek a visszaeséstől, de nem tehetek mást, folytatnom kell az életemet” – árulja el Lois, aki hosszú idő után most azt tervezi, hogy visszatér a színpadra.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik