Élet-Stílus

Tökéletes magyar reklám született a magyar Movember mozgalomhoz

Az elmúlt években rohamosan terjedő, a figyelmet a prosztatarák elleni küzdelemre, és a szűrővizsgálatok fontosságára felhívó Movember mozgalom 1999-ben indult Ausztráliából, ma pedig már Magyarországon is szép számmal akadnak követői.

Résztvevői a hónap elején megborotválkoznak, majd négy héten át dokumentálják bajszuk növekedését, a Movember Foundation honlapján létrehozott profiljukon át pedig pénzt gyűjthetnek a rák elleni harchoz.

movembera

Magyarországon évente ezerötszázan vesztik életüket a prosztataráknak köszönhetően, mely korai diagnosztizálása esetén jó eséllyel gyógyítható. Az idei magyar kampányhoz a Jameson Irish Whiskey is csatlakozott, akik a Movember Magyarország Egyesülettel közös, A férfi címet kapott reklámjukban hívják fel a figyelmet a szűrővizsgálatra.

A magyar férfi előrelátó és családcentrikus, ezért novemberben bajuszt növeszt, és igenis részt vesz a szűrővizsgálaton.

A kreatív koncepció Paul Ágnes (Organic Communications) érdeme, a rendező a színészként (Moszkva tér, Megdönteni Hajnal Tímeát, Papírrepülők) és DJ-ként is bizonyított Szabó Simon, a szöveg pedig Belányi József (Belfegor) munkája.

A reklámot a Kreatívon találtuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik