Élet-Stílus

Betegsége miatt több mint tíz liter zsír gyűlt fel a combjaiban

A 40 éves nő harminc éve küzdött a súlyával, mikor megtudta, lábai egy betegség miatt nem fogynak.

A Solihullban élő brit asszony, Faye Rodgers-Harris saját bevallása szerint egész életében küzdött a plusz kilóival. „30 éve próbálom kordában tartani a súlyomat, de hiába próbáltam ki szinte a létező összes fogyókúrás módszert semmi sem használt” – idézi a nőt a Daily Mail című brit lap, aki elárulta, a tornaórákat és az edzőtermeket az alacsony önbizalma miatt nem látogatta sosem.

Mint kiderült, az asszony túlságosan vastagnak találta a lábait ahhoz, hogy bátran tornaruhába bújtassa őket, ezért inkább nem is ment mozogni. „Tudom, hogy ezzel csak olajat öntöttem a tűzre, de képtelen voltam legyőzni saját magam” – mondta.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

Faye a brit bulvárlapnak elárulta, néhány éve annyira kétségbeesett a fogyókúrák eredménytelensége miatt, hogy vállalkozott egy gyomorszűkítő műtétre, amivel rövid idő alatt 60 kiló feleslegtől szabadult meg. „Az eredmény már elég önbizalmat adott a mozgáshoz is, csakhogy nem volt olyan gyakorlat, ami bármit is változtatott volna a combjaim méretén. Sőt! Mintha idővel egyre csak nőttek volna.”

Az asszony ismét felkereste a plasztikai sebészét, aki miután megvizsgálta a lábait, megállapította, hogy Faye zsírödémában szenved, egy rendellenességben, ami a zsírsejtek kóros felhalmozódásával jár és leginkább az alsó végtagokat érinti.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

„Feladtam a reményt, hogy valaha szép lábaim lesznek, mikor jött a diagnózis. Nem tudom elmondani, mennyire megkönnyebbültem” – mondja a nő. Orvosa elmondta, a lipödéma elsősorban a nőket érinti, gyakorlatilag bármilyen korú és egészségi állapotú nő áldozatául eshet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik