Élet-Stílus

A bölcsőjében halt meg a makkegészséges, hathónapos kisbaba

A kislány halálának okát az orvosok sem találják. Úgy vélik, bölcsőhalál végezhetett vele.

„Senkinek sem kívánom azt, amin most keresztül kell mennünk” – kezdi történetét a Mirror című brit lapnak Janine Byrom, majd hozzáteszi, csak azért hajlandó beszélni drámájukról, mert szeretné felhívni a figyelmet a bölcsőhalál veszélyeire.

A 33 éves brit nő hat hónappal ezelőtt adott életet makkegészséges ikerlányainak, Ellának és Lolának. Mint mondja, egész idáig minden a lehető legnagyszerűbben alakult: a lányok szépen fejlődtek, családjuknak pedig sikerült egy olyan menetrendet összeállítania, ami mindegyiküknek megfelelt.

„Épp etetni készültem őket, amikor a bölcsőjükhöz közeledve észrevettem, hogy Ellával valami baj van. Falfehér volt és mozdulatlan.”

Janine elárulta azt is, mikor kivette lányát a bölcsőből és érezte, milyen hideg, tudta, hogy nagy baj történt. Persze azonnal értesítette a mentőket, de már ők se tudtak a babán segíteni.

„Az orvosok azóta felboncolták Ellát, de semmi okát nem találták a halálának. Úgy vélik, vele is a rejtélyes SIDS, a bölcsőhalál végezhetett” – tette hozzá az anya, majd elárulta, a lányok születése előtt olvastak horrorsztorikat a bölcsőhalálról, de álmukba se gondolták volna, hogy velük is megtörténhet.

Kép forrása: mirror.co.uk
Kép forrása: mirror.co.uk

„Nem csak a férjemet és engem, de Lolát is megviselte testvére halála. Azóta teljesen megváltozott” – árulja el Janine, majd hozzáteszi, Ella halála előtt az ikreket csak annyi időre választották el egymástól, míg megfürdették őket. „Minden idejüket együtt töltötték, a bölcsőben egymás kezét fogták, így nyugodtak meg.”

Lányuk tiszteletére, a szülők a közeljövőben teadélutánt rendeznek majd, ahol minden ismerősük, barátjuk és szerettük leróhatja majd a tiszteletét a kislány előtt.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik