Élet-Stílus

Hét évig riogatott egy hajón a szellem

G. M. Alldridge kapitány éjszakánként olyan hangokat hallott, mintha a fiókokat, valamint a vele szemben fekvő ágyakat kinyitnák, majd visszacsuknák, a borotválkozó állványt pedig felemelnék, majd óvatosan visszahelyeznék a helyére – idézi fel a Múlt-kor.hu.

Nem sokat törődött vele, ám egy éjjel a kormánymester azzal ébresztette, hogy az őrszem a mennybe mutató nőt látott.

Allridge dühbe gurult, visszaparancsolta a legényt a helyére, ő azonban görcsös rángatózásba kezdett. A kapitány ezután „nyomozásba” kezdett, és megtudta: a hajó korábban Skócia és Írország között szállított utasokat, amikor egy utas a kabinjában átvágott torkú, fiatal nőt talált. A hajót ezután kivonták a forgalomból egészen addig, amíg Allridge át nem vette.

Ezután többen is az ég felé mutogató női alakot láttak, a tengerészeket nagyon megviselték az élmények. Az Aspen épp kikötőben vesztegelt, hogy a szükséges javításokat elvégezzék rajta, amikor kibontakozott a “végjáték”. A kísértet már az első éjszakán megjelent, az őrszem szerint a női alak szokásához híven az égre mutatott, majd elkezdett a férfi felé sétálni a parton.

Az őrszem elővette a puskáját, és megkérdezte az alaktól, ki ő. Nem válaszolt, egyszerűen átsétált a fegyveren, amelyet a férfi azonnal elejtett, és az őrházhoz rohant.

A következő szolgálatba álló őr már valamivel bátrabb volt, mivel a szellemet meglátva már el is sütötte a fegyverét, hogy riassza az őrséget. Egy harmadik őr története szerint a nőalak a régi temető egyik síkövén állva mutatott az ég felé, majd fokozatosan eltűnt. Ezt követően soha többé nem mutatkozott, és megszűntek a furcsa zajok is. .

Ajánlott videó

Olvasói sztorik