Élet-Stílus

Agyhalottnak hitték, visszatért a halálból a háromhetes kisfiú

Miután közölték velük, hogy nincs remény, a szülők úgy döntöttek, lekapcsolják gyereküket a gépekről.

A hároméves brit kisfiú, Harrison Baker háromhetes korában agyhártyagyulladás miatt került kórházba, és aztán életveszélyes állapotba. Az orvosok minden tőlük telhetőt megtettek a kisfiúért, de sokáig úgy tűnt, nem jártak sikerrel: Harrison kómába esett és a gépek tartották őt életben.

„Aztán közölték velünk, hogy semmi remény arra, hogy felgyógyuljon, majd hozzátették, hogy a gyerek agyhalott” – emlékszik vissza Harrison 22 éves édesanyja, majd elárulja, a hír hallatán összetörtek. „Az orvos azt javasolta, minél hamarabb kapcsoljuk le őt a gépekről, hogy ne kínozzuk se őt, se magunkat.”

Fotó: Daily Mail
Fotó: Daily Mail

Az anya a Daily Mail című brit bulvárlapnak elmondta, megfogadták az orvos tanácsát, és miután elköszöntek gyermeküktől, lekapcsolták őt a gépekről. Csakhogy a legnagyobb meglepetésükre a kisfiú légzése nem állt le azután, hogy kikapcsoltak a gépek. „Ugyanúgy lélegzett, mint előtte” – emlékszik vissza a fordulópontra a fiatal nő, majd hozzáteszi, az orvosok is meglepődtek a fejleményeken.

„Megvizsgálták Harrisont, majd elárulták, van rá remény, hogy mégis életben maradjon. De ezzel együtt felkészítettek minket arra is, hogy a fertőzés súlyosan károsíthatta az agyát, ami miatt nem tudja majd önmagát ellátni. Azt mondták, se járni, se beszélni, se enni nem tud majd önállóan.”

Fotó: Daily Mail
Fotó: Daily Mail

A kis Harrison azonban újra rácáfolt az orvosokra, amikor villámgyorsan gyógyulni kezdett. Édesanyja azt mondja, mióta kijött a kórházból Harrison szépen fejlődik, pontosan úgy, ahogy a vele egykorú gyermekek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik