Élet-Stílus

Megmentőjével táncolt az esküvőjén a ráktúlélő lány

Nem volt kérdés, hogy élete nagy napján az a férfi is ott lesz vele, akinek az életét köszönheti.

A fiatal minnesotai lány, Greta Hokansen mindössze 16 éves volt, mikor az élete egy diagnózis hatására egy csapásra a feje tetejére állt. Azt mondja, akkor, évekkel ezelőtt csak édesanyja unszolására ment orvoshoz, mert az idősebb nő mindenképpen tudni szerette volna, mi áll lánya, látszólag megmagyarázhatatlan gyengeségének és fáradékonyságának hátterében.

Néhány vizsgálattal később már pontosan tudták: a tüneteket leukémia okozta. Ezzel együtt kiderült az is, ahhoz hogy Greta legyőzhesse a betegséget, csontvelő-átültetésre lesz szüksége. Azonnal regisztrálták a donorra várók listáját, és szerencséjére néhány hónappal később találtak is számára megfelelő donort, egy – akkor még – ismeretlen férfit Arkansasból.

Fotó: Stacy Milburn
Fotó: Stacy Milburn

Greta és családja csak az átültetés után két évvel kapott lehetőséget arra, hogy személyesen találkozzon a lány megmentőjével. „Minden nap hálával gondoltam rá. Már azelőtt is, hogy egyáltalán találkoztunk volna” – árulja el Greta, majd hozzáteszi, élete egyik legszebb élményeként emlékszik vissza a pillanatra, mikor átölelhette ismeretlen hősét, Danny Danielst.

A találkozás óta évek teltek el. Greta élete visszatért a megszokott mederbe, tanult, megismerkedett egy fiúval, aki megkérte és tervezni kezdte az esküvőjét. „Egy pillanatig sem volt kétséges, hogy Danielt is meghívom” – magyarázza a – most már – fiatal feleség, majd hozzátette, könnyekig hatódott, mikor megmentője felkérte táncolni.

„Az járt a fejemben, hogy ha ő nincs, akkor ma talán nem is lehetnék itt. Ezért életem végéig hálás leszek majd neki” – tette hozzá. A megható táncról Stacy Milburn fotográfus készített csodaszép fotókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik