Élet-Stílus

Az ápolók teljesítették a haldokló beteg utolsó kérését

A 80 éves, előrehaladott daganatos betegségben szenvedő férfi kedvenc lovát szerette volna látni.

Csakhogy a 80 éves, brit férfi, Frank Keat a betegség miatt annyira legyengült, hogy családja – hiába szerette volna – nem tudta megoldani, hogy kijusson a lovardába és elbúcsúzhasson kedvenc hátasától. Frank a betegsége előtt évtizedekig versenylovakkal foglalkozott és élményeiről rengeteget mesélt a róla gondoskodó ápolóknak is.

Mikor biztossá vált, hogy a betegsége miatt csak hetei vannak hátra, az ápolók úgy döntöttek, teljesítik az utolsó kívánságát. Tudták, hogy a férfit már nem szállíthatják, ezért megszervezték, hogy az 5 éves lova, Early Morn jöjjön el hozzá.

Kép forrása: Today.com
Kép forrása: Today.com

A lószállító a cornwalli Bodmin kórház parkolójában várt Frankre, aki sírni kezdett, mikor megpillantotta az állatot. „Csodálatos gesztus volt ez az ápolóktól. Nem tudom elégszer megköszönni a kórház dolgozóinak, hogy erejükön felül munkálkodtak azon, hogy meglepjék édesapámat” – nyilatkozta az SWSN Frank fia, Tim.

Fotó: Today.com
Fotó: Today.com

A hírügynökségnek sikerült megszólaltatnia a szervezésben résztvevő egyik ápolónőt, Samantha Russellt is, aki elmondta, a találkozás mindannyiukat könnyekig hatotta. „Őszintén mondhatom, hogy ez volt a pályafutásom legemlékezetesebb napja” – tette hozzá.

Frank, aki 15 éves korától foglalkozott lovakkal, három nappal a nagy találkozás után feladta a küzdelmet betegségével szemben.

 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik