Élet-Stílus

Nem akarta elhagyni megmentőjét a sérült őzgida

Miután a gida felgyógyult, az amerikai férfi sokáig próbálkozott azzal, hogy visszaengedje őt a természetbe.

Csakhogy nem járt sikerrel. A gida ugyanis mindenhova megmentőjét követte, és az első napokban látszólag semmilyen érdeklődést nem tanúsított fajtársai iránt. Ahogy az a Youtube-ra feltöltött videójából is kiderül, megmentője, Darius, mégsem adta fel. Addig próbálkozott és vitte újra és újra az erdő szélére a védencét, míg a gida és családja újra egymásra nem talált.

Fotó: Youtube / Honeysada
Fotó: Youtube / Honeysada

A 16 perces videóból az is kiderült, Darius egy séta során találta a sérült gidát, és bár alapvetően ellenzi, hogy bárki vadállatokat vegyen magához, úgy döntött, hazaviszi. Kartondobozból csinált neki helyet és mivel úgy vette észre, hogy az megnyugtatja, neki adta az ingét is, hogy azon aludhasson.

A gida végül két hetet töltött Dariusnál, aki elmondta, a sérült kis állat az első perctől kezdve remekül kijött a ház többi lakójával: a kutyákkal és a macskákkal is. A férfi elárulta, védence nem kapott nevet, mert nem szeretett volna kötődni a vadállathoz és már az első perctől kezdve azt tervezte, hogy ha felgyógyul, visszaengedi őt a természetbe.

Fotó: Youtube / Honeysada
Fotó: Youtube / Honeysada

Végül így is lett. Bár sokáig kellett próbálkoznia, mire a gida hajlandó volt elválni tőle, végül sikerrel járt. A videó végén Darius elárulta, nem sokkal később újra látta egykori védencét testvérével. „Hihetetlen milyen gyorsan nőnek” –mondta csodálkozva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik