Élet-Stílus

Mellkasi fájdalommal ment kórházba, néhány óra múlva lebénult

A 37 éves férfi azt mondja, csak óvatosságból ment kórházba. Sokkolta a hír, hogy életveszélyben van.

Amikor augusztusban  Ly Coong Voong mellkasába belenyilallt egy erős fájdalom, a kétgyermekes édesapa nem tulajdonított különösebb jelentőséget neki. Mint mondja, miután az elmúlt majd négy évtizedben csak elvétve volt beteg, arra gondolt, egyszerű izomfájdalom, ami néhány perc múlva elmúlik. Csakhogy a fájdalom nem múlt el, hanem makacsul kitartott, sőt, még erősödött is.

Ly óvatosságból úgy döntött, megnézeti magát. A londoni egyetemi kórházba sietett, ahol az orvosok rövid idő alatt megállapították, hogy a fájdalmat egy, a gerincében található vérrög okozza. „Azt mondták, azonnal meg kell műteniük, majd közölték azt is, legfeljebb 10 százalék az esélye annak, hogy a beavatkozást követően tudok még járni.”

A férfi végül a műtétet követően mindkét lábára lebénult. Azt mondja, mikor az orvosok közölték vele a rossz hírt, összetört. „Az jutott eszembe, mennyire szerettem a fiaimmal labdázni a kertben. A tudat, hogy mostantól erre semmi esélyem, összetörte a szívem” – magyarázza.

Jelenleg egy gerincbetegek számára fenntartott gyógyintézményben lábadozik, ahonnan csak hétvégére engedik haza. „Hétköznap arra tanítanak, hogyan boldogulhatok majd a mindennapokban kerekesszékke” – mondja Ly, majd hozzáteszi, nagyon hiányzik neki a családja, különösen kisebbik fia, Ryan, aki a távollétei miatt alig-alig ismeri meg.

A kétségbeesett apa az utóbbi hetekben létrehozott magának egy GoFundMe-oldalt, egyrészt, hogy adományokat gyűjtsön egy motorizált kerekesszékre, másrészt, hogy kapcsolatba kerülhessen a sorstársaival. „Bár a családomtól rengeteg erőt kapok a folytatáshoz, szeretném tudni, hogy nem vagyok egyedül” – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik