Élet-Stílus

Buszmegállóban alázták osztálytársukat – vadidegenek tették helyre az iskolás lányokat

És Ön mit tenne, ha a füle hallatára aláznának meg egy kisiskolást? Beszólna? Vagy inkább megtartaná magának a véleményét?

Az emberek reakciójára volt kíváncsi az amerikai UPTV tévécsatorna is, amikor három gyerekszínész és jó néhány kamera segítségével, társadalma kísérletet készített. A színészek egy, a való életben is sokszor előforduló jelentet játszottak el: a három kislány a buszmegállóban ül, beszélgetnek. Látszólag osztálytársak, de hármójuk közül az egyik látványosan kisebb, félszegebb és csendesebb is, mint társai.

Ő az, aki rövid idő alatt a szekálás céltáblájává válik. Csak úgy záporoznak rá a bántó, sértő és megalázó mondatok, kérdések a társaitól. Többek között elhangzik az a kérdés, hogy “Vannak-e egyáltalán barátaid?”, ahogy az a mondat is, hogy: “Azt hallottam, hogy az osztályból egy csomóan inkább betegnek tettették magukat, csak hogy ne kelljen elmenniük a szülinapi bulidba.”

A célponttá vált kislány csendben hallgatja társait, miközben a kamerák a buszmegállóban várakozó felnőtteket figyelik. A készítők arra kíváncsiak, lesz-e olyan, aki közbelép.

És szerencsére van, ki segítsen. A felnőttek egy idő után leállítják a kisebbet alázó lányokat. Van, aki egész egyszerűen megkéri őket, hogy hagyják abba, amit csinálnak. Van olyan is, aki észérvekkel próbálkozik és rákérdez a lányoknál, ők mit éreznének, ha valaki velük csinálná ugyanezt. És olyan felnőtt is akad, aki megpróbálja kimenteni a legkisebb lányt a helyzetből: odahívja magához, harmonikázik neki és felajánlja, hogy üljön mellé a buszon.

Megható jelenetek következnek:

És ön? Ön mit tenne ilyen esetben? Írja meg a válaszát kommentben!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik