Élet-Stílus

45 kutyakölyök halt meg egy pécsi menhelyen pusztító tűzben

Kutyakolyok(960x640).jpg (Array)
Kutyakolyok(960x640).jpg (Array)

Tűz ütött ki a pécsi Misina Természet és Állatvédő Egyesület kutyamenhelyén szombat éjjel, amiben leégett a kölyökkarantén – közölte Facebook-oldalán az egyesület. Közleményük szerint bár az anyagi kár is jelentős, a legnagyobb baj az, hogy a 60 kiskutya közül csak 15-öt sikerült megmenteni. Ők szerencsére egészségesek és a körülményekhez képest jól érzik magukat – tették hozzá.

A Baranyai Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint a tüzet az egyesület egyik, a kutyák ugatására felfigyelő munkatársa vette észre, akkor azonban már lángokban állt az egybeépített kutyakennelek tetőszerkezete. A pécsi tűzoltók az oltással párhuzamosan megkezdték a kutyák mentését is: tizenöt állatot kihoztak az épületből, negyvenöt azonban meghalt. A baranyai katasztrófavédelem kiemelte, szándékosságra utaló jelet nem találtak a helyszínen, a tüzet valószínűleg elektromos meghibásodás okozta.

Farkas Tamás, az egyesület vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: a tűz az úgynevezett kölyökkarantént érintette, a tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a lángok más épületekre nem terjedtek át. Ez ezért lényeges, mert a szervezet 250 kutyáról és 150-200 más állatról is gondoskodik – fogalmazott. Folyamatban van a károk felmérése, a takarítást hétfőn önkéntes munka keretében szeretnék elvégezni – jelezte Farkas Tamás, megjegyezve, hogy az egyesület örömmel fogadja bárki segítségét, felajánlását.

Az egyesület a Facebook-oldalán közölte: amennyiben a tereprendezésben, romtakarításban bárki segíteni szeretne, azt hétfő 13 órakor várják. Hozzátették: “A tűz áldozatairól és a többi állatról, akik már nem lehetnek velünk október 30-án pénteken 17 órakor közösen szeretnénk megemlékezni. Találkozunk 17 órakor a játszótéren, a fák alatt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik