Élet-Stílus

Lyukat égetett a tüdejébe a rossz e-cigije

A háromgyerekes édesapa azután váltott e-cigire, hogy eldöntötte, 16 év után abbahagyja a dohányzást.

Csakhogy a 33 éves brit férfi arra álmában se gondolt, hogy épp a leszokás – vagyis egész pontosan, az ahhoz használt eszköz – juttatja majd kórházba. És ezzel együtt lélegeztető gépre. Pedig így történt. Az e-cigaretta, amit a háromgyermekes édesapa, Richard Courtney 100 fontért vásárolt, hibás volt. És ahelyett, hogy a beszívott levegőből porlasztott gőzt képzett volna, forró folyadékot engedett a légcsövén keresztül a tüdejébe.

A Horley-ban élő férfi a The Sun című brit bulvárlapnak elmondta, épp hazafelé sétált barátjától, mikor beleszívott az e-cigibe, és megérezte a torkán a tűzforró folyadékot. „Megállíthatatlanul köhögni kezdtem, de nem hittem, hogy bármi komoly bajom lehet, ezért nem mentem orvoshoz. Csak másnap, mikor úgy ébredtem, hogy alig kapok levegőt.”

A kórházban kiderült, a forró folyadék megsértette a légcsövét és a tüdejébe is lejutott, így sokáig oxigént kellett kapnia. „Napokig a jobb tüdőfelemnek csak 25 százalékát tudtam használni” – mondja Richard, majd elárulja, még ez a tapasztalat se tudta eltántorítani attól, hogy használja a terméket. „Egyszerűen képtelen vagyok egyik napról a másikra lemondani róla” – vallotta be.

A magyar e-cigaretta piacról, amit a kormány egyetlen tollvonással megszüntetett, bővebben itt tud olvasni >>>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik