Élet-Stílus

Édesanyja betegágyához vitte az esküvőt – hogy teljesítse utolsó kívánságát

Azt akarta, hogy a súlyos beteg nő is részese lehessen élete legboldogabb napjának.

Nem sokkal azután, hogy Sarah Dawson és választottja eljegyezték egymást, az esküvő időpontját is kitűzték: 2016. október 31-re. Az előkészületek a terveik szerint haladtak: lefoglalták a szállást, a templomot és a lagzi helyszínét is, ekkor tudták meg, hogy a menyasszony édesanyja, Roseanne súlyos beteg.

A jegyespár remélte, hogy a gyógykezelés hatásos lesz, és részt tud majd venni az esküvőn, csakhogy az asszony állapota az elmúlt hetekben sokat romlott és utóbb már az is kétségessé vált, hogy egyáltalán megéri-e az újévet. Mikor az orvos közölték vele a rossz hírt, Sarah egy szempillantás alatt döntött: napok alatt átszervezte az esküvőjét, méghozzá édesanyja betegágyához.

Fotó: Sarah Dawson
Fotó: Sarah Dawson

„Az akartam, hogy életem legszebb napjának ő is részese legyen, ahogy részese volt az egész eddigi életemnek” – mondja a fiatal nő könnyek között, majd hozzáteszi a szervezésben egy szabadnapos nővér volt segítségére. „Ő intézte a virágokat, és a fogadást is, amikor rávette a kollégákat, hogy keksszel és teával kínálják az egybegyülteket.”

„Bár erős fájdalomcsillapítókat kapott, anya szerencsére az egész ceremónia alatt eszméleténél volt. Hallotta az eskünket, aztán rám nézett és sírva fakadt. Olyan emlék ez, amit sosem fogok elfelejteni” – idézi Saraht a Sun brit bulvárlap.

Sarah elárulta, édesanyja néhány nappal később meghalt. A kétgyermekes nő most úgy tervezi, a ceremóniát megtartják az eredeti időpontban is, hogy azok is tanúi lehessenek a boldogságuknak, akik erről az intim ceremóniáról most lemaradtak.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik