Élet-Stílus

Az egész világ láthatja a négygyermekes apa agyműtétjét

A Parkinson-kóros férfi operációját vasárnap este élőben adja az egyik nemzetközi csatorna. Greg Grindley azt reméli, másoknak is hitet adhat arra, hogy lehet jobb életük.

Az egész világ láthatja majd a 49 éves, négygyermekes amerikai apa, Greg Grindley agyműtétjét, ami helyi idő szerint vasárnap este 9 órakor lesz az ohiói Cleveland egyetemi kórházában. A férfit kezdődő Parkinson-kór miatt operálják meg. A kétórásra tervezett beavatkozást a National Geographic csatorna közvetíti élőben, 171 országban, 45 nyelvre fordítva. A műtétet két kézi kamerával, és az orvosi eszközökre szerelt kamerákkal veszik fel. Grindley végig tudatánál lesz, beszélni is tud majd.

Grindley a People-nak azt mondta: fél, de nagy lökést ad számára, hogy másoknak is megmutathatja, hogy nem szabad feladni. Az ohiói férfi 18 éves kora óta tengerészgyalogos volt, ahonnan 38 évesen szerelt le. Ezután történt, hogy rángást érzett a jobb karjában, ami egy idő után annyira zavaróvá vált, hogy orvoshoz kellett fordulnia vele. Krónikus és előrehaladott mozgási rendellenességet állapítottak meg nála.

A betegség egész addigi életvitelét felborította, de úgy döntött, pozitívan fog hozzáállni a betegséghez. Bár a gyógykezelés mellékhatásai még a beszédét is megnehezítették, próbált teljes életet élni, amennyire lehetett. Feleségével már azután találkozott, hogy megállapították nála a betegséget. Az asszony azt mondta, bár aggódik, hogy egy apró rossz mozdulat is nagy bajt okozhat a műtét során, de hisznek abban, hogy Istennek még vannak tervei férjével. Azt mondta, sokat beszélgettek mindenféléről, így a műtéttel kapcsolatos félelmekről és reményekről is, ami még közelebb hozta őket egymáshoz.

A műtéttől elsősorban azt várják, hogy megállítja Grindley végtagjainak remegését. „Egy agyműtét nincs azok közt a dolgok közt, amire az ember legjobban vágyik életében, de ha a tévéközvetítésen keresztül valakinek megmutathatom, hogy lehet jobb élete, benne vagyok” – mondta.

A betegség arra sarkallta a házaspárt, hogy segítsenek másoknak is – a helyi egyházközségben ételosztást szerveztek, mostanra 350 rászoruló családnak tudnak élelmiszert juttatni és sok, hátrányos helyzetben lévő gyermeknek biztosítanak ételt. „Azt reméljük, hogy minden jóra fordul, de nem akarok csalódni” – mondta Grindley, hozzátéve, hogy ha már egy emberen is tudott segíteni, boldog, hogy megtehette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik