Élet-Stílus

Félrediagnosztizálták a daganatot – meghalt egy kétéves kislány

Rachel mindössze hathetes volt, mikor az első tünetek jelentkeztek. Szülei hiába vitték őt orvoshoz.

“Minden alkalommal azt mondták, semmi okunk az aggodalomra. Hogy a duzzanatot a lányunk csípőjénél egy eldeformálódott véna okozza” – mondja a kétéves brit kislány édesanyja, Annamaria Salcie. Az asszony a Mirrornak adott interjújában elmondta azt is, az orvosok a biztonság kedvéért egy MRI-vizsgálatot is végeztek gyermekén, de így se derült ki, hogy a tüneteit egy igen rosszindulatú daganat, a fibroszarkóma okozza.

A betegség, ami leggyakrabban 10-20 évesekben alakul ki, az esetek többségében térdtájon, fájdalmas duzzanat formájában jelentkezik. Biztos diagnózsit csak biopsziás minta szövettani vizsgálata ad, Rachelnél viszont ilyet, 2015. januárjáig nem végeztek. “Mikor észrevettem, hogy romlik az étvágya, ráadásul a duzzanat is egyre nagyobb, visszavittem őt az orvosunkhoz. Nem sokkal ezután derült ki, hogy Rachelnek daganata van.”

Fotó: Daily Mail

A kislány a diagózist követően 15 kör kemoterápiás kezelést kapott, hiába. Szeptemberben az orvosok közölték a szülőkkel, hogy nem tudnak mit tenni, a betegség – részben a késői diagnózis következtében – tovább terjedt, és áttétet adott a kislány tüdejébe is. Annamarie és férje négy héten keresztül gondozták lányukat otthon, Rachel azonban az elmúlt kedden feladta a küzdelmet a betegség ellen.

Édesanyja Facebook-posztban búcsúzott gyermekétől, és elmondta, nem haragszik az orvosokra. Sőt, mint mondja, mindenki nagyon megértő és kedves volt velük végig. “Sajnálom, hogy nem sikerült időben kideríteni, mi baja van” – zárta interjúját az asszony, akinek Rachel mellett két idősebb fia is van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik