Élet-Stílus

Élethű mellbimbókkal segít a nőknek boldogan élni a mellrák után

A mastectomia kemény dolog, főleg a mellrákkal együtt. Nagyon rosszindulatú melldaganatoknál az orvosok gyakran eltávolítják a mellizmokat, sőt, tuladonképpen az egész mellet. Ami ezután jön, az gyakran a gyógyulás és a nyugalom, de rengeteg nőt nagyon megvisel, hogy azt érzik, elvesztették korábbi nőiességüket.

A mellrekonstrukció nem egyszerű művelet. A hiányzó részeket orvosi segítséggel pótolják, szilikonimplantátum kerül a bőr alá, ami hosszú idő után visszanyeri a mell eredeti alakját. Komoly baj viszont, hogy a mastectomiánál gyakran nem csak a mellszövetet, de a mellbimbókat és az areolákat is eltávolítják.

A legélethűbb mellbimbók

És itt jön be a képte Vinnie Myers. A férfi korábban elismert tetoválóművész volt, de szakmát váltott. Most pedig többen keresik, mint valaha. Az 53 éves Myers ugyanis az emlőrák utáni rekonstrukció utolsó fázisában tud segíteni: olyan élethű mellbimbókat és areolákat tetovál, mint senki más.

Sok nőnek a fájdalom és a betegség jut eszébe, ha ránéz az újra felépített melleire. Myers szerint rengetegen elhanyagolják a rekonstrukció utolsó fázisát, pedig ez az egyik legfontosabb lépés, ha túl akarnak lenni a betegségen.

Raádásul Myers annyira profia a szakmájában, hogy a végeredmény olyan, mintha a mastectomia és a rekonstrukció meg sem történtek volna. Árnyékolással és más technikákkal 3D-s hatást tetovál a sima felületre, a nők pedig úgy érzik, mintha szebb melleket kaptak volna, mint korábban.

Még 2001-ben kezdett el dolgozni, miután egy baltmore-i plasztikai sebésznő elégedetlen volt a saját próbálkozásaival. Azt szerette volna, ha nemcsak barnásrózsaszín korongokat, hanem valódi melleket kapnak a betegek. Elkezdtek együtt dolgozni, majd hamarosan más orvosok is felkeresték, hogy segítsen nekik. Idővel már csak azt mondta az orvosoknak, hogy küldjék a betegeket egyenesen a boltjába.

A hosszú út vége

De az igazi áttörés akkor jött, amikor megismerte Lillie Shockney-t, a Johns Hopkins kórház mellrák-részlegének vezetőjét. Shockney már kétszer volt mellrákos. Hallott a férfi munkájáról, ezért elment megnézni közelebbről. Egy órát beszélgettek, majd úgy döntött, ő is megcsináltatja a mellét. Azt mondja, amikor megnézte a végeredményt, az máig az egyik legboldogabb emléke.

A tetováló stílusa is fontos. Ez az állomás az utolsó egy hosszú és fájdalmas úton. Ide már csak azok jönnek, akik harcoltak a rákkal, átestek a mastectomián és az újjáépítésen, most pedig örökre túl szeretnének lépni a betegségen. Myers korábban orvos volt a hadseregben, a lazasága és a sztorijai sokat segítenek a nőknek, hogy jól érezzék magukat a folyamat közben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik