Élet-Stílus

Lőszerekkel teli autóval akart tüzet oltani egy férfi

Elképesztően ostoba módszerrel próbált meg eloltani egy elszabadult szeméttüzet egy amerikai férfi egy mezőn, Missouri államban – írta a Kansas City Star. A meg nem nevezett férfi ugyanis egy lőszerekkel teli autóval hajtott bele a lángokba, abban bízva, azzal csak sikerül elérnie, hogy kialudjon a tűz. Nem járt sikerrel. A tűzoltásra használt autó ugyanis így nézett ki a furcsa tűzoltási próbálkozás után.

Fotó:  Clay County Sheriff’s Office
Fotó: Clay County Sheriff’s Office

A helyi rendőrség szóvivője a lapnak elmondta: egyik járőrük egy közúti igazoltatás közben vette észre a mezőről felszálló sűrű fekete füstöt, és amikor odaért, egy lángoló autót látott. Majd gyorsan odébb is ment, amikor hallotta, hogy az autóban lőszerek robbannak fel.

A rendőr hamar meg is találta a közelben a jármű tulajdonosát, aki távolról figyelte, hogyan ég ki autója. A férfi elmondta: szemetet égetett a mezőn, de a tűz terjedni kezdett, és akkor úgy döntött, autójával próbálja eloltani a lángokat.

kiégett autó02

Ezért belehajtott a tűzbe, és előre-hátra autózott, de ezzel csak azt érte el, hogy kigyulladtak az autó kerekei. Ekkor eszébe jutott, hogy az autó tankja teli van, valamint az is, hogy lőszerek vannak benne, ezért kiszállt és biztonságos távolságba vonulva nézte végig a jármű pusztulását. Végül tűzoltók érkeztek a helyszínre, hogy a lángok ne terjedjenek szét a területen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik