Élet-Stílus

Percekkel boncolása megkezdése előtt ébredt fel a halottá nyilvánított beteg

Csak perceken múlt, hogy nem kezdték el egy élő férfi boncolását Mumbai egyik kórházában, miután az egyik orvos tévedésből halottá nyilvánított egy hozzájuk bevitt beteget – jelentette az indiai sajtó. A beszámolók szerint a nagyjából 45 éves férfit rendőrök vitték be a kórházba, miután eszméletlenül terült el egy buszmegállóban. Az NDTV információi szerint a férfit a Sion kórház egyik orvosa azonnal beszállítása után halottá nyilvánította, miután ellenőrizte a pulzusát. Majd a kórházi szabályokat megszegve azonnal a boncterembe szállította.

Egy rendőr elmondása szerint a férfit fehér lepellel borították be, majd egy hordágyon a kórház halottasházba vitték, az orvos pedig kitöltötte a halál beálltáról szóló papírokat. A „holttestről” akkor derült ki, hogy él, amikor a boncterem két dolgozója el akarta vinni a boncolásra, és észrevették, hogy lélegzik. „A halott férfi lélegzett. Láttuk, ahogy fel-le mozog a hasa” – mondta el egyikük az NDTV-nek.

Az indiai televízió információi szerint a férfi a felfedezés okozta felfordulás közepette tért magához, nem sokkal azelőtt, hogy a rendőrség emberei megérkeztek, hogy elkészítsék a haláláról szóló rendőrségi jelentést. „Amikor megérkeztünk a halottasházba, meglepve vettük észre, hogy a halott férfi él, és már vissza is küldték kezelésre” – mondta el az egyik rendőr. Közben kiderült, hogy a férfit tévedésből halottá nyilvánító orvos széttépte és kidobta azokat az iratokat, amik bizonyították hibáját.

A kórház igazgatója az esettel kapcsolatban elmondta: nem számít szokatlannak, hogy az orvosok nem érzik egy beteg pulzusát, és halottá nyilvánítanak egyébként még élő embereket. Ezért a kórház szabályzata szerint minden egyes „halottat” két órán át még az osztályon kell tartani, arra az esetre, ha mégis magához térne. Ez a buszmegállóban talált férfinál nem történt meg.

A férfit – akinek személyazonosságát egyelőre nem tudták megállapítani a rendőrök – egyébként egy fülfertőzéssel kezelik a kórházban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik