Élet-Stílus

Vízbe fulladt kétéves fia, miközben a Facebookon lógott

Öt évig tartó börtönbüntetésre ítélt egy brit bíróság egy 31 éves nőt fia halála miatt, aki egy kerti tóba fulladt, miközben anyja mobiltelefonján facebookozott, ahelyett, hogy gyermekére figyelt volna – jelentette a brit sajtó. Claire Barnett fia, Joshua tavaly márciusban fulladt bele a Beverley városában található családi ház hátsó kertjében található tavacskába. Amikor anyja kihúzta, márt eszméletlen volt. Hiába próbálta megmenteni, amíg a mentők kiértek, nem járt sikerrel. A kórházban életét vesztette.

A bírósági tárgyalás alatt elhangzott, hogy fia megfulladáskor a nő a telefonjáról képeket töltögetett fel a közösségi oldalra és kommenteket olvasgatott, miközben a kétéves gyerek teljesen egyedül volt a kertben. Fia halála után a nő egymásnak ellentmondó információkat mondott a gyerek halála ügyében nyomozó rendőröknek, akik végül kiderítették, hogy Joshua halálakor a nő két fényképet is feltöltött a Facebookra.

Az ügyész elmondta: Barnettet többen is figyelmeztették arra, hogy a kerti tavacska veszélyes lehet kisgyerekére, és arra sürgették, hogy tegyen köré kerítést, de a nő ezt nem tette meg. „A vádlott nagyon is tisztában volt a veszéllyel, de nem tett lépéseket” a veszély elhárítására – jelentette ki Peter Moulson. A férfi hozzátette: 2013-ban a szomszédok riasztották a hatóságokat, amikor a nő két gyerekét majdnem elütötte egy autó, miközben felügyelet nélkül játszottak az utcán – írta a BBC.

Az ügyében döntő bíró az ítélethozatalkor „ijesztően rossz” szülőként jellemezte Barnettet, hozzátéve, hogy „ha újabb gyerekei lesznek, szinte biztosan el fogják venni őket öntől”, mert „nagyon súlyos veszélyt jelent minden gyerekre, akire vigyáznia kell”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik