Élet-Stílus

Az Iszlám Állam terroristáinak nézték a fényképezkedő svéd szakállasokat

A svédországi Jönköping rendőrei riasztó bejelentést kaptak szombaton. Egy autós jelentette, hogy az Iszlám Állam fegyvereseit látta gyülekezni a várostól északra, egy autópálya mellett. A helyi rendőrség feltehetően nem rémült meg annyira, mint ahogy azt a bejelentő remélte, ugyanis csak két járőrt küldtek a világ jelenleg legveszedelmesebb terrorszervezetének harcosai ellen.

És jól tették. Mint kiderült, a tengerpart mellett összegyűlt harminc szakállas férfi nem az Iszlám Állam Európába beszivárgó egysége volt, hanem a Bearded Villans nevű nemzetközi szakállklub tagjai, akik egy fotózásra gyűltek össze – jelentette a jp.se című svéd lap.

„A rendőrök nevettek, amikor megérkeztek és látták, hogy nem terroristák vagyunk, csak néhány vidám, fényképező szakállas fickó” – mondta el a lapnak a szervezet svéd ágának egyik tagja. A félreértésben valószínűleg szerepet játszott a klub fekete lobogója, amin két keresztbe tett kard is látható.

A zászló folyamatosan körbe jár a nemzetközi klub egyes országokban lévő ágai között. Andreas Fransson klubtag a lapnak elmondta: „Egy profi fotóssal mentünk ki, hogy fényképeket készítsünk, mert ez volt az első alkalom, hogy nálunk volt a lobogó.”

A férfi hozzátette: „Természetesen csalódáskeltő, hogy valaki terroristának nézett minket, de azért egy kicsit vicces is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik