Élet-Stílus

Hősként ünneplik, pedig csak kezet fogott egy férfivel a buszon

A 21 éves Godfrey Coutto lett a nap hőse a kanadai Hamiltonban, pedig nem tett mást, csak engedte, hogy egy férfi szorongassa a kezét a buszon – számolt be az esetről a Global News tévécsatorna.

Godfrey kedden délután szállt fel a zsúfolt 10-B jelzésű buszra, amikor odalépett hozzá Robert és megrázta a kezét, majd ezek után nem is akarta elengedni.

A srác először azt hitte, biztosan át akarják őt verni, de hamar rádöbbent, hogy Robert segítséggel élő ember. A családja szerint központi idegrendszeri bénulásban szenved és emellett siket is.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

A 30 perces buszút során Robert átkarolta a fiatal szociológus hallgatót és kezet is csókolt neki. Coutto először megrémült, de végül úgy döntött, figyelmen kívül hagyja a kényelmetlenséget, amit sérült embertársa okoz neki és inkább türelmes lesz.

A két férfi egyik utastársa lefotózta a párost, és posztolta egy Facebook csoportba, ahonnan több tízezren osztották meg a fényképet. Coutto szerint Robert unokahúga már meg is köszönte neki, hogy törődött a rokonával. Elmagyarázta neki azt is, hogy Robert szeret felfedezni és keresi a társaságot, de a legtöbbször elutasítják.

Godfrey kijelentette: ő nem akar hős lenni, de reméli, hogy hatással lesz másokra, amit tett.

„Szeress másokat! Helyezd a többi ember szükségét a magadé elé! Ne légy önző!” – idézte a Global News a fiatal egyetemi hallgatót, aki hozzátette: fő példaképe csodálatos édesanyja, akinek teljes értékszemléletét köszönheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik