Élet-Stílus

Félmeztelen fotókat posztol a hormonkezeléséről és várja, mikor tiltja le a Facebook

Courtney Demone roppant kíváncsi arra, mikor jön el az a pont a Facebooknál és az Instagramnál, hogy cenzúrázzák a mellbimbóit, ezért fotókkal dokumentálja a növekedést, hogy kiderüljön – olvasható a BuzzFeeden.

A 24 éves Demone folyamatosan posztolja a félmeztelen fotókat a közösségi médiába, miközben hormonterápián megy keresztül, amely növeli a melleit. A tervezőként dolgozó ausztrál transzszexuális nő nagyon szeretné tudni, hogy a képei mikortól sértik a szabályzatot.

Mint mondta: egy ponton a mellei már akkorák lesznek, hogy a közösségi oldalak cenzúrázni fogják a fotóit. A projekttel nemcsak arra akar rámutatni, hogy a Facebook és az Insta mellbimbószabálya kifogásolható, de legalább is kérdéseket vet fel, hanem arra is, hogyan viszonyul a két közösségi felület a nemekhez.

Fotó: Becca Carroll/Rivkah Photography
Fotó: Becca Carroll/Rivkah Photography

Demone nem az orvosi értelemben vett átváltozását vagy a személyes átalakulását akarja megmutatni, hanem azt, hogyan veszíti el egy kiváltságát, amely csak férfiként járt neki.

Bár a „Szabad mellbimbót” mozgalom igen népszerű, Demone a transznők részvételére is rá akarja irányítani a figyelmet.

Ahogy egy bejegyzésében írja: a mozgalom nem világít rá arra, hogy a normálistól eltérő testű embereket, miként skatulyázzák be és alázzák meg. A csupasz mellbimbó ráadásul nem jelent szabadságot minden nőnek – tette hozzá.

A transznemű hölgy fényképeit egyelőre nem törölték, de úgy hiszi, hasonló projekteket futtató társainak példája alapján, hogy a hormonkezelés 200-adik napja környékén kezdik majd őt cenzúrázni.

A visszajelzések döntően pozitívak – mondta Demone, aki tudja: egyetlen próbálkozóként nem fogja befolyásolni a Facebook vagy az Instagram irányelveit, de így is minden vágya, hogy beszélhessen a két közösségi platform képviselőivel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik