Élet-Stílus

Három hete megállíthatatlanul tüsszög – senki sem tudja, miért

A 12 éves kislány rohamai három hete kezdődtek, de egyelőre még az orvosok sem tudják, miért.

„Nem számít, ha a gyógymód miatt szenvednem kell majd, csak hadd gyógyuljak meg végre” – sírta el magát a Fox26 News riporterének Katelyn Thornley. A 12 éves texasi kisiskolást három hete támadta meg egy igencsak titokzatos betegség, ami miatt percenként legalább húszszor, de inkább többször tüsszent. Néha súlyos rohamokban.

„Az állandó tüsszögés miatt mostanra az egész alhasam fájni kezdett. A lábaim elgyengültek, néha felállni sem tudok” – panaszolja Katelyn két roham között, majd hozzáteszi, a furcsa betegség miatt iskolába sem járhat. „Nem tudok odafigyelni az órákon, ráadásul az osztálytársaim is csúfolnak és kinevetnek a rohamok miatt.”

Katelyn és szülei az elmúlt három hétben hat különböző orvosnál jártak a problémával, de eddig egyikük se tudott semmilyen magyarázatot adni a kislány tüneteire. Dr. Mered Parnes, a texasi gyerekkórház neurológusa múlt héten vizsgálta meg a kislányt, és bár még nincs pontos diagnózisa, azt mondja, nem kizárt, hogy Katelyn valójában tikkel.

Hozzátette, a tikkelés hátterében egyaránt állhatnak lelki és szervi okok, szerinte a legvalószínűbb, hogy Katelyn tüneteit az agysejtek által termelt anyagok, az úgynevezett neurotranszmitterek közötti egyensúlyzavar okozza. A vizsgálatok egyelőre még zajlanak, így Katelynnek a diagnózisig meg kell küzdenie a napi 20 ezernél is több tüsszentéssel. Mint mondja, kizárólag alvás közben van egy kis nyugta. „Olyankor legalább nem érzem, hogy tüsszentek.”

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik