Élet-Stílus

Az abortusza után, halott babájáról kapott képeket a kórháztól

Mióta megkapta a fotókat, a 29 éves nő rémálmok gyötrik.

Az East Yorkshire-i Nicky Windsor a Daily Mail című brit bulvárlapnak mesélt kálváriájáról: hogy néhány hete egy abortuszklinika páciense lett, hogy az orvosoknak meg kellett szakítaniuk a terhességét, és hogy mindezek után, nem volt lehetősége a saját elképzelései szerint meggyászolnia meg nem született gyermekét.

Nicky a lapnak arról nem beszélt, miért volt szükség az abortuszra, azt azonban elmondta, a beavatkozást követően mindenképp szeretett volna méltóképp elbúcsúzni tőle. „Szerettem volna, ha ott lehetek a hamvasztásán, de mint megtudtam, a kórházban nincs olyan, hogy egy babát – kérésre – a többiektől külön hamvasztanak” – panaszolta.

A 29 éves nő épp ezért úgy döntött, panaszt tesz a klinika vezetésénél, és úgy véli, a levelére válaszul érkezhettek azok a fotók, melyek feltépték a sebeit.

“Mikor kézhez kaptam a borítékot, először megörültem. Arra számítottam, hogy bocsánatkérés lesz a borítékban, és valami kedves dolog, amivel kárpótolnak az elszenvedett sérelmekért. Kis híján elájultam, mikor megláttam az ultrahangos felvételeket.”

Nicky két képet kapott kisbabájáról egy rövidke levél kíséretében, melyen ez állt: „Nicky, bízunk benne, hogy a képekben vigaszt talál majd a fájdalmára.” Csakhogy a kedvesnek szánt gesztus a 29 éves nőnél épp az ellenkező hatást váltotta ki. „Mintha önmagában nem lenne elég rossz, hogy ilyesmi történt velem, most még emlékeztetnek is rá. És felszakítják a sebeimet” – mondja, majd hozzáteszi, mióta csak megkapta a képeket, rémálmok gyötrik.

„Arról álmodom, hogy ringatom a gyermekemet, de mikor lenézek rá, nem látom az arcát. Mert nincs ott semmi”

– panaszolja. Az ügyben egyébként megszólalt az abortuszklinika szóvivője is, aki elmondta, a klinika vezetőségének tudomása van a történtekről, nagyon sajnálják és igyekeznek aprólékosan kivizsgálni, hogy hasonló még egyszer ne fordulhasson elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik