Élet-Stílus

Megosztotta halott kisbabája fotóját – a többi szülő kedvéért

A 29 éves kismama azt szeretné, ha a képek hatására minden szülő jobban megbecsülné a gyermekét.

„Senki se vegye magától értetődőnek azt, hogy a gyermeke egészséges.”

A 29 éves Natalie Morgan ezzel a mondattal kezdte azt a szívszaggató Facebook-bejegyzést, melyet a kislányáról, Eleanorról készült képekhez írt. Bár családja megpróbálta lebeszélni arról, hogy a halott gyermekéről készült képeket posztolja, Natalie ragaszkodott hozzá, mint mondja azért, hogy ezzel másoknak segíthessen.

A hosszú posztból kiderült, hogy Natalie a terhesség 40. hetében járt, mikor egyik napról a másikra feltűnt neki, hogy a méhében növekvő kislánya nem rúg. „Azonnal orvoshoz mentünk, és emlékszem – egész úton a kórház felé – imádkoztunk” – írja, majd hozzáteszi, az orvosai minden létező módszert megpróbáltak, hogy megtalálják születendő kislánya szívhangját, de nem jártak sikerrel.

Kép forrása: Natalie Morgan
Kép forrása: Natalie Morgan

„Végül bejött egy orvos. Tudom, hogy bemutatkozott, de a nevére már nem emlékszem, és közölte velem, hogy nincs mit tenni, a kislányom meghalt.” Natalie azt írja, a hír hallatán sokáig úgy érezte, megfullad. „Sikítoztam, csapkodtam, eldobáltam az összes kezem ügyébe kerülő dolgot és még hánytam is. Azt hiszem, ott, akkor, abban a pillanatban egy részem a kislányommal halt” – írja.

Kép forrása: Natalie Morgan
Kép forrása: Natalie Morgan

Natalie bejegyzésében azt is elárulta, a leginkább saját magát gyűlölte. Képtelen volt megbocsátani testének, hogy ahelyett, hogy megvédte volna a gyermekét, megölte őt. Miután az orvosok világra segítették Eleanort, a szülők hat órát töltöttek vele. Natalie elárulja, több száz fotót készítettek.

„Megfürdettük, megfésültük a haját, és puszilgattuk. Szerettük volna, ha tudja, mennyire szerettük és vártuk őt.”

A gyászoló édesanya azt mondja, tudja, hogy nem mindenkinek tetszenek majd az általa megosztott fotók, de bízik abban, hogy a segítségükkel rádöbbenti a szülőket, hogy hálásnak kell lenniük a gyermekeikért.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik