Élet-Stílus

Megalázó koldulással gyűjt pénzt édesapja kezelésére egy 15 éves lány

Minden egyes nap tehénnek öltözve koldul az utcán a kínai Hefej városában egy 15 éves kislány, aki ezzel a megalázzó módszerrel gyűjt pénzt súlyos gerincproblémája miatt lebénult apja orvosi kezelésére – jelentette a kínai sajtó. A lány a beszámolók szerint öt jüant, azaz nagyjából 220 forintot kér a járókelőktől azért, hogy a hátára ülhessenek, és így naponta négyszáz jüant (18 ezer forint) keres.

tehénkoldus02
(Fotó: NetEase)

A beszámolók szerint a kislány apja 2000-ben költözött fel vidékről a nagyvárosba, miután fájós háta miatt már nem tudott dolgozni a földeken. A Hefejben egy kis boltot nyitó férfi állapota azután vált súlyossá, hogy megsérült egy mobiltelefon-boltban, ahol dulakodásba keveredett, ahol ingyen ajándékokat osztogattak.

Amikor az elviselhetetlenné vált fájdalom miatt orvoshoz ment, kiderült, hogy egy ritka betegsében, Bechterew-kórban szenved, ami a gerinccsigolyák közti izületek fokozatos elmeszedesésével jár, és egy idő után botmerev gerinc kialakulásához, és bénuláshoz vezet. A dulakodásban ráadásul eltört a gerince és megsérült a nyaka is. A kezelésre azonban a családnak nem volt pénze, és mivel a rendőrség a verekedés miatt senkit sem talált vétkesnek, az orvosi számlákat is nekik kellett volna állniuk.

tehénkoldus03

A férfi lebénulása után nem sokkal felesége elhagyta a családot, így a 15 éves lánya és testvérei feladatává vált a férfi eltartása. A lány pedig semmi más lehetőséget nem látva tehénnek öltözve kezdett el koldulni az utcán. Elmondása szerint sokan csalónak tartják, az boltok tulajdonosai rendszeresen elüldözik, mert szerintük árt az üzletnek és olyan is volt, hogy egy részeg férfi felpofonzta.

tehénkoldus04

Ennek ellenére továbbra is az utcán marad. Remélhetőleg most, hogy története bejárta a kínai sajtót, jószívű idegenek összegyűjtenek a számára elég pénzt apja kezelésére, ahogy ez már több alkalommal is megtörtént Kínában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik