Élet-Stílus

Terhesnek hitték a 18 éves lányt, pedig súlyos beteg volt

Az orvosok még egy terhességi tesztet is csináltattak vele, hiába bizonygatta, hogy szűz.

„Sziasztok! Az én nevem Riley Benado. 18 éves vagyok, és rákos. De a történetem korántsem csak ennyi”

-kezdi GoFundMe oldalán a végzős gimnazista, akiről szeptember közepén, egy rutinvizsgálat után derült ki, hogy előrehaladott petefészekrákban szenved. Riley betegsége – mint írja – a véletlennek köszönhetően derült ki azután, hogy orvoshoz ment szűnni nem akaró haspuffadása miatt.

„2015. szeptember 14-én, hétfőn, felkerestem a nőgyógyászomat, hogy vizsgáljon meg. Egyrészt, mert egy ideje már nagyon fájt az alhasam, másrészt, mert ugyanott rendszeresen felpuffadtam – úgy néztem ki, mint aki öt hónapos terhes. Nem csoda, hogy az orvosom is a terhességi teszttel kezdte, hiába mondtam neki, hogy még szűz vagyok.”

Kép forrása: GoFundMe
Kép forrása: GoFundMe

Riley-t ezt követően megultrahangozták, ekkor derült ki, hogy az egyik petefészkén egy 13-szor 11 centis elváltozás van. Nem sokkal később az orvos azt is közölte a 18 éves lánnyal, hogy nagy valószínűséggel petefészekrákja van és meg kell őt műteniük.

„A hiszterektómia, vagyis a teljes méh eltávolítása ebben az életkorban nem csak ijesztő, de szívfacsaró is. Mindig is nagy családról álmodtam, hogy egyszer majd a saját gyerekeimet nevelhetem. Most, hogy tudom, hogy soha nem lehet majd saját gyerekem, teljesen összetörtem.”

Az orvosoknak azonban nem csak Riley méhét, hanem a petefészkeit is el kellett majd távolítaniuk, hogy betegük biztosan meggyógyulhasson a szeptember 23-ai műtéten. Riley azt mondja, az őt ért megpróbáltatások elviseléséhez családja ad elég erőt.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik