Élet-Stílus

Édesanyja kitartása mentette meg a négy hónappal korábban születő kisfiút

A kicsit több mint fél kilós kisfiú egy tengerjáró hajón jött a világra, 14 órára a legközelebbi kórháztól.

“Eszembe se jutott, hogy bármi bajunk lehet, mikor felszálltam a hajóra. Az orvosom is rábólintott az utazásra” – mondja a 28 éves Emily Morgan, aki családjával azért indult a hosszú hajókirándulásra várandósan, hogy megünnepeljék hároméves lányuk születésnapját. “A terhességem az ötödik hónapig teljesen problémamentes volt, ezért az orvosok is csak találgatni tudják, mi okozhatta a koraszülést” – tette hozzá.

Bár a Utahban élő nő december végére várta kisfiát, a szülés már jóval a kiírt időpont előtt, augusztus utolsó napján megindult. Emily azt mondja, sokáig egyáltalán nem gondolt arra, hogy összehúzódásai lennének: “Azt hittem, egyszerű gyomorrontásom van, ezért csak akkor kértünk orvosi segítséget, hogy vérezni kezdtem.”

Kép forrása: Emily Morgan
Kép forrása: Emily Morgan

Miután a fedélzeten dolgozó orvos megvizsgálta, Emily legnagyobb félelme beigazolódott: 14 órára a legközelebbi kórháztól, megindult nála a szülés. “Az orvos mindent megtett, hogy leállítsa az összehúzódásokat, de már nem volt mit tenni, Haiden megszületett” – emlékszik vissza Emily, majd hozzátette, az orvosok először azt mondták neki, hogy elvetélt, csak 45 perccel később közölték vele, hogy kisfia életben van.

“Azt mondták, nagyon kicsi az esélye, hogy életben maradjon, míg a kórházba érünk vele, de engem nem érdekelt. Látni akartam a gyermekemet, és mikor a karomba vettem őt, úgy döntöttem küzdeni fogok érte.” Haident végül az a sebtiben összeeszkábált inkubátor mentette meg, amit az édesanya javaslatára készített az egészségügyi személyzet.

Kép forrása: Emily Morgan
Kép forrása: Emily Morgan

A kisfiút jelenleg egy Puerto Rico-i kórház csecsemő intezív osztályán ápolják, és ha az állapota tovább javul, október végén szállítják majd haza, Utahba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik