Élet-Stílus

Senki sem fogadta örökbe a kisfiút, a kórházban ünnepelte ötödik születésnapját

Édesanyja azért mondott le róla, mert pulzus nélkül született. Azóta a kórház neveli.

Amikor a most ötéves kínai kisfiú, Junming a világra jött, orvosai nem hitték, hogy egy napnál tovább él majd. Sürgősségi császármetszéssel tudták őt a világra segíteni, csakhogy a babának a kiemeléskor nem volt pulzusa, így újra kellett éleszteni őt. A kisfiú szülőanyja ezt követően lemondott a gyermekről, arra hivatkozva, hogy a szülés közben fellépett komplikációk miatt, minden bizonnyal fogyatékos lenne.

Kép forrása: Shanghaiist
Kép forrása: Shanghaiist

Junmingért édesapja sem jelentkezett, így az életének első öt évét annak a kórháznak az újszülött osztályán töltötte, ahol világra jött. A kisfiút a kórház adományokból és a saját pénzéből etette, ruházta, miközben az osztály nővérei egy emberként – anyaként – gondoskodtak róla. Utóbb a kórház még egy állandó dadust is felfogadott, hogy vigyázzon a kisfiúra.

A tiszteletbeli „anyukák” most szeptemberben úgy döntöttek, különleges meglepetést szerveznek kis védencüknek az ötödik születésnapja alkalmából. Az ünnepségre még Junming vérszerinti anyja is eljött: igaz, túl sok időt nem töltött gyermekével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik