Élet-Stílus

Százezrek lájkolják a rendőrrel készített selfie-t

Amerikában az utóbbi időben nem volt makulátlan a viszony a fehér rendőrök és a színes bőrű lakosok között; ez viszont szép gesztus.

Épp tegnap szidtuk szegény selfie-t, hogy mennyi bal-, és haláleset okozója mostanában; de – főleg az alább bemutatott eset ismeretében – el kell ismerni: néha van értelme önfotót készíteni.

Egy Grag Barnes nevű (fekete) fickót gyorshajtás miatt leállított egy (fehér) rendőr. A zsaru elkérte az iratait, Grag elismerte a felelősségét, majd átbeszélték a legfontosabb társadalmi kérdéseket (mostanában ugye van elég aktuális téma egy fehér rendőr és egy fekete állampolgár vonatkozásában); végül megköszönték egymásnak, hogy a párbeszédet a legnagyobb tisztelet és megértés övezte.

Aztán úgy döntöttek, hogy készítenek egy közös selfie-t.

Greg utána feltette a Facebookra a képet, és a kép mellett leírta, hogy történt az eset, valamint azt az alapigazságot, hogy nincs olyan szakma, és nincs olyan társadalmi csoport, amelynek minden képviselője rossz ember lenne. Nem szabadna feketében és kékben (itt természetesen a rendőrökre utal) gondolkodni, nem érdemes ellenségeskedni, csak tisztelettel lehet viszonyulni egymáshoz – nem a feketékhez vagy a kékekhez, hanem az emberekhez.

Az erős fotót és szöveget feltette a Facebookra, jelenleg közel 465.000-nél jár a megosztások száma. Utána külön posztban köszönte meg azt a rengeteg kommentet és üzenetet, sms-t, hívást, amit barátaitól és vadidegen emberektől kapott.

Forrás: https://www.facebook.com/greg.barnes.jr
Forrás: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik