Élet-Stílus

30 éves lett a világ legidősebb pandája

Nézze meg mivel ünnepelt Pan Pan, akinek 130 óriáspanda-bocs köszönheti életét.

Jég, torta, répa: ezt kapta harmincadik születésnapjára Pan Pan, az óriáspanda, aki gondozói szerint a világon a legidősebb fajtájából. 1985-ben született, az azóta eltelt 30 évben pedig, a wolongi rezervátumban élt és 130 bocsot nemzett.

Gondozói a kínai központi televízió riportereinek elmondták, Pan Pan a kora miatt már csak nehezen lát, a tájékozódást főleg a fülei és az orra segítségével oldja meg. A látást leszámítva egyébként jó egészségnek örvend, ami a központ munkatársainak köszönhető. Kitaláltak ugyanis egy módszert, ami a pandákat rendszeres testmozgásra ösztökéli.

Kép forrása: Europress
Kép forrása: Europress

„Ellentétben a korábban megszokottól, az ételüket most már nem csak tálba tesszük, hanem sokszor eldugjuk valahol a kifutóban. A bokor mögött, fa tetején, hogy az állatoknak dolgozniuk kelljen a megszerzéséért” – mondja a kutatóközpont részlegigazgatója, Wei Rongping.

A vezető hozzátette, a gondozók rendszeres időközönként játszanak is az amúgy igencsak lusta óriáspandáknak, akik a mozgásnak köszönhetően jó pár évvel többet élhetnek.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik