Élet-Stílus

Műtét előtt, telefonjával nyugtatta meg kétéves betegét egy orvos

A sebészt hősként ünneplik Kínában, de ő nem érti, miért. Azt mondja, bárki ezt tette volna a helyében.

A hétvégén egész Kínát bejárta annak a kínai sebésznek a fotója, aki egy szívműtét előtt, ölbe vette kétéves betegét, hogy ezzel nyugtassa meg. Mint kiderült, a kétéves kislány annyira megijedt a rá váró beavatkozástól és attól, hogy magára maradt, hogy zokogni kezdett. Így viszont a műtőben várakozó orvosok nem kezdhettek bele a procedúrába.

Bár az altatóorvos és az ápolónők is megpróbálták megnyugtatni a kislányt, végül csak a sebésznek sikerült őt megvigasztalnia. A People’s Daily című kínai lap azt is tudni véli, hogy az operációt végző orvost saját, hatéves gyermekére emlékeztette a kislány, ezért döntött úgy, hogy ölbe veszi és a telefonján rajzfilmeket mutat neki. „Az az én kislányomat is mindig megnyugtatja” – mondta.

Kép forrása: Facebook
Kép forrása: Facebook

Shi Zhuoról és kis betegéről végül egy sor kép készült, melyek a kínai közösségi oldalakra kerülve, vírusszerűen terjedni kezdett. A sebész ezzel kapcsolatban elmondta, nem csodálkozik, hogy a képek országszerte ismertek lettek, hiszen az ölében üldögélő kislány annyira imádnivaló, hogy nem lehet neki ellenállni.

A kislány nevét végül nem hozták nyilvánosságra, de az állapotával kapcsolatban elmondták, hogy a műtétje jól sikerült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik